Galerij-achtige CBD-winkel vormt knipoog naar verleden

In Vlaanderen en omstreken stampen ze de laatste tijd behoorlijk wat CBD-winkels uit de grond. Ook in andere landen is Cannabidol in trek. The Drug Store in het westen van Londen speelt in op die vraag. Mede-oprichters van het merk en studio Lars Hartmann stonden in voor het ontwerp van het handelspand.

De naam doet misschien vermoeden dat The Drug Store de nieuwe favo plek is van junkies, maar dat is allesbehalve het volk dat de winkel probeert aan te trekken. Je kan er namelijk producten kopen die Cannabidol (CBD) bevatten, een onderdeel van wiet waar je niet high van wordt, maar wel pijnstillend zou werken.

Producten als kunstwerken

Dat laatste is voor de zaakvoerders een enorm belangrijk aspect. Ze willen komaf maken met het stigma rond cannabisproducten. Daarom kozen de ontwerpers voor een klassevol interieur, dat doet denken aan een galerij. En dat is niet toevallig, want voorheen deed het gebouw dienst als expositieruimte van de Britse kunstenaar Damien Hirst.

Elke ruimte, omgeven door simpele witte muren, oogt op het eerste gezicht erg minimalistisch. Studio Lars Hartmann heeft dan ook extra veel aandacht besteed aan de details. Zo zijn de wanden versierd met kunstwerken van de Deense fotograaf Steen Evald. Om nog wat meer kleur te voorzien, hangt er een olijfkleurig gordijn op. Een stuk boomstam, naar de hand van meubelmaker Laura Bergsøe, doet dienst als displaytafel. De belangrijkste interieurstukken van de winkel zijn misschien wel de kleinere CBD-producten. Ze staan, net zoals bij een expositie, tentoongesteld.

Klanten die zich graag aten behandelen kunnen terecht op de eerste verdieping voor onder meer een spa-moment op basis van CBD.

Deel dit artikel:
Onze partners