Restaurant Stable, gelegen op het historische domein Hof ter Linden in Edegem, is door Gault Millau bekroond tot ‘Mooiste Restaurant Design’. Die erkenning is een eerbetoon aan de samenwerking tussen de uitbaters van Stable, Stichting Kempens Landschap, gemeente Edegem en ontwerpbureau Dieter Vander Velpen Architects. Zij transformeerden het voormalige koetshuis van Hof ter Linden tot een sfeervol restaurant met respect voor de erfgoedwaarden van het domein.
Het interieur van Stable krijgt een dikke pluim van de recensenten van Gault Millau. Stable combineert pure keuken met een warm interieur. Het design van Dieter Vander Velpen integreert authentieke elementen en luxueuze materialen, die naadloos samengaan met de historische sfeer van het domein.
De combinatie van ruwe, authentieke details, zoals bakstenen muren en houten balken met verfijnde, op maat gemaakte elementen, zoals de marmeren banken, zorgt voor een spannende setting die een culinaire avond bijzonder maakt. Het ontwerp is sterk geïnspireerd door de locatie, waarbij veel van het oorspronkelijke metselwerk en de ruwe pleisterresten zichtbaar zijn gebleven.
De centrale as, die behouden is, creëert een sterke zichtlijn en nodigt gasten uit om verder te ontdekken: van de eetzaal naar de open keuken, de bar en de wijnkelder. In samenwerking met de Belgische ontwerper Arno Declercq creëerde Dieter Vander Velpen Architects tenslotte een sculpturale bar van gebrand hout en gezwart staal. Een sfeervol en warm decor voor de authentieke keuken van chef-kok Njegos Kalicanin.