Akoestisch producent No-Noise komt binnenkort met een nieuw product op de Belgische markt. Porocom, geluidswerende panelen die volgens de producent volledig recycleerbaar zijn.
No-noise is een bedrijf uit Moorslede dat zich specialiseert in akoestiek. Ze produceren zelf akoestische producten, maar verzorgen ook interieurakoestiek, van sportzalen tot bureaus. Ook voor industrie bieden ze hun diensten aan. Daarnaast voorzien ze zelf ook in onderhoud en renovatie van akoestische constructies en systemen. David Couvreur van no-noise licht toe: “We voeren eerst ter plekke een geluidsstudie uit, waarbij we de nagalmtijd bepalen. Op basis daarvan maken en plaatsen we de panelen. Onze akoestische panelen kunnen aan de wand (wandpanelen), het plafond (plafondeilanden) of los in de ruimte geplaatst worden (dividers)."
Stille luchthaven
Recent ontwikkelden ze ook een nieuw product: Porocom, porous construction material. Dat is een milieuvriendelijk composiet bouwmateriaal dat geluidoverlast tegengaat. Het is opgebouwd uit korrels restmateriaal uit de coatingindustrie of een polymeer bindmiddel. Verschillende vormen en ontwerpen zijn mogelijk, want het product wordt in een op maat gemaakte mal gegoten. Het heeft zowel binnen- als buitentoepassingen. Zo vindt Poroform een toepassing als akoestische afscherming langs snelwegen of op luchthavens, maar is het ook bruikbaar voor kantoren, zwembaden en musea.
De Porocom-granulaten bestaan volledig uit gerecycleerd materiaal. Denk hierbij aan gerecycleerd glas, geblazen kleikorrels, gesinterde glaskorrels of kiezelgrind. Bindmiddel hiervoor zijn restpoedercoatings of andere polymeren. Deze versmelten dan samen in een mal tot een decoratief akoestisch paneel.
Dubbele milieuvriendelijkheid
Voor de uitvoering van het product kunnen verschillende kleuren en porositeit gekozen worden. Dat kan gaan van een vaste vorm die volledig dicht is, tot een losse structuur met tot 30% tussenruimte. Het is geschikt voor buiten en resistent tegen, verschillende organische oplossingen. De producent voegt toe dat het vorstbestendig en brand vertragend is.
Doordat Porocom opgebouwd is uit restmateriaal en achteraf recycleerbaar is, gaat het hier om een milieuvriendelijk product dat het cradle-to-cradleprincipe toepast.