Geslaagde crowdfunding voor Nederlandse productontwerpster

Om haar eerste ontwerp – UTO, een multifunctioneel meubelstuk - een financiële duw in de rug te geven, deed de jonge Nederlandse productontwerpster Floortje Bijvoet een beroep op crowdfunding. Via voordekunst.nl, het Nederlandse platform voor crowdfunding in de creatieve sector, wist Floortje Bijvoet 2.980 euro te verzamelen. Goed voor 119 % van het beoogde bedrag en dus ruim voldoende om haar project te realiseren.

“UTO is mijn eerste product design”, vertelt Floortje Bijvoet op voordekunst.nl. “Het is een multifunctioneel meubelstuk en werd meer dan 3 miljoen keren bekeken nadat ik het online presenteerde. Maar jammer genoeg werd het ook als twee keer gekopieerd. Experten adviseerden mij om mijn design te beschermen, maar dat kon ik mij financieel niet veroorloven.”

Dankzij een crowdfundingsactie heeft Floortje Bijvoet die mogelijkheid nu wel. “Ik had gehoopt om op dit moment al een partner te hebben om UTO te helpen produceren en vermarkten, maar dat blijkt niet zo evident. UTO profileert zich misschien wel als het mooiste, maar zeker niet als het makkelijkste product. Ik ben dus nog steeds op zoek naar mooi en duurzaam bedrijf om het verhaal compleet te maken.”

Deel dit artikel:
Onze partners