Gewikt en Gewogen - Xinnix-frames

Jeroen Vantieghem is architect-vennoot bij Klou Architecten, een bureau gevestigd in Roeselare. Ze zijn gespecialiseerd in krachtige en verfijnde architectuur met licht en warmte in de hoofdrol. Hij werkte voor verschillende projecten met Xinnix-frames, en licht uit wat hem hielp bij zijn selectie.

“Ik koos voornamelijk voor Xinnix-producten omwille van de meerwaarde die deze bieden in het geheel van een project” licht Jeroen toe. “Je verkrijgt een strakke, esthetische uitvoering die een standaard deur net dat tikkeltje meer geeft. Deuren zijn doorgaans niet echt de eyecatchers van een interieur. Door de Xinnix-profielen te gebruiken kan je de deuren volledig laten opgaan in het geheel of net er laten uitspringen door voor een speciale afwerking te kiezen.”, vervolledigt Jeroen.

“Aangezien Xinnix ook beschikt over een eigen gamma plinten en deurkrukken, kan je wel zeggen dat het gamma zeer volledig is. De frames zelf zijn wit en zwart gelakt verkrijgbaar. Aangezien het om een primer gaat, kan je deze vlot overschilderen in de gewenste kleur. De grepen zijn modieus en matchen perfect met de minimalistische uitstraling van de frameloze deuren. Voeg daar nog de ingewerkte plinten aan toe en je hebt een totaalconcept dat op vlak van design erbovenuit steekt.”

“De frames zijn vlot te plaatsen. Dit kon ik ondervinden bij zowel de projecten in Hooglede (ref Moutton Flypo), Passendale (ref Moeyaert), Gits (ref Deketelaere) en in Ingelmunster (ref Vantieghem). Naast de montagehandleiding, zijn er ook ‘how to’-video’s beschikbaar. Zo kan je bij eventuele onduidelijkheden meteen zelf op zoek naar de specifieke installatietips.”
“Het prijs-kwaliteit-aspect is eveneens een overtuigende factor. Je krijgt echt waar voor je geld. De prijzen zijn vergelijkbaar met andere aanbieders in de sector. Xinnix is dus zeker een concurrentiële speler op de markt.”, gaat Jeroen verder.

 

Pleisterwerken

“Aangezien het om frames gaat die ingewerkt worden in de muur, is het noodzakelijk dit mee te geven aan je aannemer van de pleisterwerken. Zo kan deze qua timing hierop afstemmen. De naadloze afwerking is wat het product onderscheidt van een standaard binnendeur. Dit moet dan ook met de nodige precisie uitgevoerd worden. Iedere vakman kan dit echter probleemloos uitvoeren. Voor de doe-het-zelver zijn er eveneens pakketten te verkrijgen waarbij het deurblad is inbegrepen en je over alles beschikt om de installatie uit te voeren. Wanneer je het deurblad laat meeschilderen in dezelfde kleur als de wand, creëer je echt 1 naadloos geheel.”

“De standaard afmetingen liggen op stock, waardoor je binnen de week aan de slag kan. Heb je een plafondhoge deur of afwijkende afmetingen nodig? Dan wordt je maatwerk binnen de 15 werkdagen verstuurd.”

“Kortom, zoek je een high-end afwerking en zijn je klanten overtuigd van de esthetische meerwaarde? Dan is Xinnix de ideale partner.”

Deel dit artikel:
Onze partners