Glazige designobjecten van plastic

Voor zijn afstudeerproject aan de Design Academy Eindhoven koos de Franse ontwerper Dorian Renard ervoor om te werken met plastic. Hij transformeerde de atypische bouwstof tot glasachtige structuren. Met The Beauty of Distortion wil hij dan ook een andere definitie geven aan de waarde van plastic.

The Beauty of Distortion lijkt op het eerste gezicht een normale designcollectie bestaande uit tafels en stoelen. Toch is het meer dan dat. Dorian Renard, een jonge designer uit Frankrijk, ging namelijk aan de slag met plastic. Hij vindt dan ook dat het materiaal is ondergewaardeerd. Renard gebruikte traditionele technieken om glas te blazen om de materialen structuur te geven. Zo ontstonden designobjecten die erg doen denken aan glazen meubilair.

Geen gerecycleerd plastic

Ondanks dat het nieuws wordt overspoeld door de problematiek omtrent de plastic soep, koos Renard er niet voor om te werken met afval of gerecycleerd plastic. Volgens hem verkwanselen we het juist omdat het voor ons geen waarde heeft. Met zijn experimenten hoopt hij plastic in een ander daglicht te zetten.

Deel dit artikel:
Onze partners