Gloednieuw bedrijvenpark Wouw in Duffel in opbouw

In aanwezigheid van burgemeester Sofie Joosen en enkele leden van het schepencollege van gemeente Duffel, vierde projectontwikkelaar Futurn vandaag het einde van de ruwbouwwerkzaamheden van Bedrijvenpark Wouw. Futurn ontwikkelt, samen met Mathieu Gijbels, in de Hermansstraat drie bedrijfsverzamelgebouwen die samen 21 bedrijfsunits omvatten. De meeste ervan zijn al verkocht zijn aan lokale ondernemers die bedrijfshuisvesting zochten en vonden in eigen regio.

Het nieuwe bedrijvenpark wordt opgetrokken op het toenmalige bedrijfsterrein van Boeynaems & Zonen, een familiebedrijf uit Duffel dat gespecialiseerd is in maatwerk van aluminium ramen en deuren. Futurn herontwikkelt de site tot een toekomstbestendig bedrijvenpark waar lokale ondernemers hun activiteiten kunnen onderbrengen en van daaruit groeien in eigen regio.

Burgemeester Sofie Joosen: “Voor de gemeente Duffel is het belangrijk om het vestigings- en investeringsklimaat in Rivierenland aantrekkelijk te houden. Door te zorgen voor fysieke ruimte voor bedrijven en een gunstig fiscaal beleid ondersteunen wij als gemeente lokaal ondernemerschap. Duurzaamheid en hergebruik zijn daarbij speerpunten.”

Samenwerken in Duffel

Het bedrijvenpark werd genoemd naar de Wouwendonkse Loop die het terrein flankeert. Met een groenratio van 58% en een grote vijver, biedt het bedrijvenpark kansen voor biodiversiteit maar evengoed een plek waar werknemers in alle rust kunnen verpozen. Futurn kiest ook hier resoluut voor duurzaamheid door onder meer in te zetten op een doordachte waterhuishouding, maximaal behoud van bestaand groen en zonne-energie.

Reconversiespecialist Futurn kocht het 2.1 ha grote bedrijfsterrein en zag meteen het herontwikkelingspotentieel van de site. Managing partner Frederik Baert: “Met Bedrijvenpark Wouw bieden we lokale ondernemers kwalitatief hoogstaande en betaalbare ruimte voor bedrijvigheid. Het park is daarenboven strategisch gelegen, op amper 4 km van het op- en afrittencomplex in Rumst en vlakbij de N14 Mechelen-Lier.”

Naar verwachting zal bouwbedrijf Mathieu Gijbels de 21 kmo-units opleveren in het eerste kwartaal van 2025. Van de 21 units zijn er nog enkele beschikbaar voor verkoop of verhuur. Bedrijven die op zoek zijn naar oppervlaktes van 200 m² tot 325 m² kunnen zich melden bij Futurn.

Bron: Mathieu Gijbels
Deel dit artikel:
Onze partners