Gloednieuwe technologie voor verwarming en koeling

Jaga lanceert een gloednieuwe technologie voor verwarming en koeling met een enkele radiator: Jaga DBH. Nieuwe, milieuvriendelijke installaties hebben een veel beter afgiftesysteem nodig. Dit moet zorgen voor behaaglijke warmte bij lage watertemperatuur én voor voldoende verfrissing bij niet-condenserende koeling. Jaga Hybrid radiatoren bevatten het gloednieuwe DBH-systeem, DB staat voor Dynamic Boost, om het vermogen van de radiator aanzienlijk te vergroten. De H van Hybrid staat voor de dubbele werking: verwarmen en koelen.

Staat de oven en de vaatwasser aan? Schijnt de zon binnen? Uw woning is een dynamisch gegeven met steeds wisselende temperatuuromstandigheden en comforteisen. Een snel reagerende radiator zoals Strada Hybrid anticipeert hierop en regelt nauwkeurig de temperatuur in alle omstandigheden. Ook bij niet-condenserende koeling is dit reactievermogen cruciaal.

Om vochtproblemen te vermijden moet er een centrale condensbewaking voorzien worden. Deze kan enkel efficiënt werken met een zeer snel reagerend afgiftesysteem, dat bij plots stijgende luchtvochtigheid de koelfunctie onmiddellijk aanpast. Het reactievermogen is meer dan ooit bepalend voor uw energieverbruik én voor uw comfort.

Ideaal bij renovaties

Hoe lager de watertemperatuur hoe minder warmte de radiator kan afgeven. Bijgevolg zijn extra grote radiatoren nodig. Maar niet zo met Strada Hybrid. Het DBH systeem zorgt voor voldoende extra vermogen, en overschakelen naar een zeer lage watertemperatuur kan nu met dezelfde radiatorafmetingen.

Multifunctionele intelligentie

Omschakelen tussen verwarmen en verfrissen gebeurt automatisch. Dankzij zijn nauwkeurige temperatuursensoren voor de kamer- en de watertemperatuur werkt de Hybrid-radiator volledig automatisch. Om de gevraagde temperatuur te bereiken kunnen 3 verschillende ventilatorsnelheden ingesteld worden, afhankelijk van de ruimte waar de radiator zich bevindt: fluisterstil max. 26 dB(A) op stand 1, comfortstand max. 30 dB(A) of maximumstand voor snelle opwarming en verfrissing.

Het DBH Systeem in de Hybrid-radiator kan ook geactiveerd worden als er geen koel water is, dus zonder warmtepomp. Met enkel de luchtbeweging van de ventilatoren kan het in de buurt van de radiator al minder warm aanvoelen.

Deel dit artikel:
Onze partners