groovEe is een innovatief systeem dat volgens EeStairs de toepassing van glazen balustrades op betonnen balkons voorgoed verandert. Het is ontworpen om de levering en toepassing van glazen balustrades voor prefab betonnen balkons in alle opzichten te verbeteren. Een speciale glassponning in het beton is de basis. In vergelijking met traditionele systemen blinkt groovEe hierdoor uit in esthetische zuiverheid en installatiegemak. groovEe bestaat uit een stijlvolle balustrade van structureel gelaagd veiligheidsglasglas en bekisting op maat voor het nauwkeurig realiseren van de benodigde sponning in het beton.
Hoe werkt het?
EeStairs modelleert uw groovEe balustrade met behulp van CAD. Dat gebeurt op basis van uw wensen en de specifieke projecteisen. Aan het einde van het ontwerpproces produceert EeStairs een mal voor de glassponning in het beton met CNC-technologie. Op de gietlocatie van het beton worden mal en bekisting vervolgens samengevoegd. Na het storten van het beton bevat de balkonvloer een geïntegreerde sponning waarin de glazen balustrade door ervaren EeStairs medewerkers wordt gemonteerd en afgewerkt.
Waarom groovEe in plaats van een traditioneel systeem?
groovEe is ontwikkeld om de productie en levering van glazen balustrades voor betonnen balkons te versnellen, waardoor kosten worden bespaard. In vergelijking met gangbare systemen zijn er geen balusters of andere zichtbare bevestiging nodig, waardoor compleet vrij uitzicht gegarandeerd is. groovEe™ is daarmee zowel esthetisch als prijstechnisch interessant en een aantrekkelijk alternatief voor traditionele systemen.
Veiligheid en regelgeving
Een balustrade is bedoeld om voorbijgangers tegen vallen te beschermen. Veiligheid is dus een basiseis en basisvoorwaarde voor alle (glazen) balustrades. Een ‘zandzak slingerproef’ is een veel beproefde testmethode, echter dit is nog niet veilig genoeg. De regelgeving eist meer en dat heeft EeStairs te bieden. Daarnaast is EeStairs ook VCA* gecertificeerd. Al hun glazen balustrades voldoen aan de geldende NEN-EN normen en aan nationale en internationale regelgeving, zoals Bouwbesluit 2012 (NL), British Standard (UK) en International Building Code (USA).