Group Jansen bouwt mee aan iconische hotels

In 2024 breidde de definitie van wat hotelgasten wensen significant uit. Naast de traditionele eis van een goede locatie verlangen gasten nu ook naar meer comfort, luxe, duurzaamheid, historische rijkdom en technologische vooruitstrevendheid. Group Jansen staat als bouwpartner voor de uitdaging om aan deze diverse wensen te voldoen en ze naadloos te integreren in elk hotelproject. Met projecten zoals The Usual, Van der Valk, The Hoxton en het Corinthia Grand Hotel Astoria Brussels  bewijzen ze hun expertise en het vermogen om complexe eisen te vertalen naar realiteit.

De slimme aanpak van Van der Valk in Gent

Met hun bijdrage aan het Van der Valk hotel, waar innovatie en technologie samenkomen, in Gent zet Group Jansen een stap vooruit in de hotelsector. Sarai Bervoets, CCO bij Group Jansen, legt uit hoe dit project zicht onderscheidt.

"Groep Van der Valk durft tegen de stroom in te gaan. Voor hun vestiging in Gent hebben we een slimme kamer ontwikkeld waar gasten controle hebben verlichting, ventilatie en temperatuur. Deze aanpak zorgt er niet alleen voor dat het comfort verhoogt maar ook de energie-efficiëntie verbetert. Als general contractor werkten we een volledig casco gebouw af en blijven we betrokken bij de data-analyse voor continue optimalisatie van het binnenklimaat."

The Usual: een pionier in duurzame gastvrijheid

Zowel in Antwerpen als in Brussel heeft The Usual, onder begeleiding van Group Jansen, renovaties ondergaan gericht op duurzaamheid. Projectdirecteur Philippe Peters benadrukt het belang van milieuvriendelijke oplossingen zoals groene daken, zonne-energie en het hergebruik van materialen.

"In een tijdperk van groeiend milieubewustzijn staat duurzaamheid centraal in de bouwsector. Ook hotels vormen hierop geen uitzondering. Duurzame hotels zijn niet alleen milieuvriendelijk maar bieden ook een unieke ervaring voor gasten die waarde hechten aan verantwoord reizen. Beide projecten van The Usual integreren duurzaamheid in elk aspect van het design en de bouw, resulterend in een BREEAM-gecertificeerde omgeving die luxe en ecologie combineert."

Trendsettend en stijlvol: the hoxton brussels

In de voormalige Victoria Regina Toren heeft Group Jansen het trendy hotel The Hoxton Brussels gerealiseerd. Projectdirecteur Michel Weijters beschrijft de uitdagingen van het behouden van het gebouwskelet terwijl ze een complete transformatie van de binnenruimtes verzorgden.

"De toren werd volledig gestript. We hebben alles aangepast van de ruwbouw tot de hoogwaardige afwerking van vloeren, wanden en plafonds. Voor de gevels, technieken en het meubilair werkten we samen met nevenaannemers. Dit resulteerde in een modern hotel met een spectaculair uitzicht vanaf het dakterras."

Corinthia grand hotel astoria brussels: luxe van weleer hersteld

Het Corinthia Grand Hotel Astoria Brussels, een project dat luxe en geschiedenis combineert, staat centraal in het portfolio van Group Jansen. Dit monumentale hotel, oorspronkelijk gebouw voor de wereldexpo van 1910, ondergaat een uitgebreide renovatie om het zijn oude glorie terug te geven. Sarai Bervoets benadrukt de complexiteit en de schaal van dit project.

"Samen met Francis Metzger en Herpain werken we aan de volledige renovatie en restauratie, inclusief gevelrestauratie, dakwerken en een luxe binneninrichting, waarbij we de historische grandeur combineren met moderne faciliteiten. Momenteel leggen we de laatste hand aan 126 slaapkamers en suites, exclusieve privé-eetgelegenheden, zwembaden en wellnessfaciliteiten."

Bron: Group Jansen
Deel dit artikel:
Onze partners