Group Jansen gaat voor meer duur­zaam­heid in de bouw

Voor Group Jansen is duurzaamheid niet slechts een modewoord, het is een fundamentele belofte aan de huidige en toekomstige generaties. Als fabrikant begrijpt Group Jansen de belangrijke rol die zij speelt in de bouwsector, waar gebouwen ontworpen worden om lange tijd te bestaan.

Bij elk project evalueert Group Jansen de mogelijkheden om duurzaamheid te vergroten. Er wordt kritisch gekeken naar het recyclen van bouwmaterialen, het gebruik van duurzame oplossingen zoals modulaire wanden en comfortplafonds, en methoden om verspilling van bouwmaterialen te verminderen. Deze benadering benadrukt hun toewijding aan milieubewust bouwen en verantwoordelijkheid naar toekomstige generaties.

J'Clickd en KAY: voor een duurzamere toekomst

Door de unieke structuur en diversiteit aan specialisaties binnen de groep, kan Group Jansen haar voortrekkersrol in duurzaam bouwen waarmaken. Dit geldt zowel voor hun Design & Build als Engineer & Build projecten. Door de interne samenwerking kan Group Jansen:

  • Energieverbruik significant verminderen,
  • duurzame materialen selecteren,
  • materialen recyclen,
  • onderhoud en service van gebouwen optimaliseren,
  • eigen duurzame producten ontwikkelen die anders op de markt ontbreken.
    Voorbeelden van Duurzaamheid in Praktijk

De productlijnen J’Clickd en KAY van Group Jansen zijn uitstekende voorbeelden van hun inzet voor duurzaamheid. J’Clickd, een circulair bamboesysteem voor wanden, biedt een minimalistisch design dat zowel snel te monteren als aanpasbaar is. Dit systeem wordt al gebruikt op locaties zoals Tour & Taxis in Brussel. KAY, bekend om zijn comforteilanden, helpt de energiekosten te beheersen en voldoet aan hoge BREEAM en WELL normen, zoals gedemonstreerd in Hotel Van der Valk in Gent.

Toegankelijke duurzaamheid met comfort-as-a-service

Group Jansen verlaagt de financiële drempels voor duurzame oplossingen door hun comfort-as-a-service-formule aan te bieden, die duurzame bouwoplossingen en onderhoud voor een vast maandelijks bedrag omvat. Verder innoveert de groep met het spaas-plan, een space-as-a-service model waarbij klanten interieurs kunnen leasen, inclusief onderhoud.

De toekomst van bouwen met J’SYNC

De J’SYNC-aanpak van Group Jansen integreert standaardproducten in modulaire ontwerpen en gebruikt IoT-technologie om de behoeften van gebouwen nauwkeurig te meten. Dit data-gedreven systeem zorgt ervoor dat onderhoud, reparaties en ruimteaanpassingen efficiënt en effectief worden uitgevoerd, in lijn met de dynamische behoeften van de gebruikers.

Deel dit artikel:
Onze partners