H200-huislift zorgt voor optimale mobiliteit in renovatieproject in Ganshoren

In een renovatieproject in Ganshoren werd de H200 hydraulische huislift van TK Home Solutions geïnstalleerd, waarbij vijf bestaande verdiepingen van een pand werden verbonden door een op maat gemaakte oplossing. Het project, uitgevoerd door ANASTA Construct in samenwerking met ANASTA Concept, vroeg om een slimme integratie van de lift in een asymmetrische en beperkte ruimte. De op maat gemaakte ijzeren schacht en glazen scharnierdeuren zorgden ervoor dat de lift zowel functioneel als esthetisch een meerwaarde biedt.

De grootste uitdaging bij dit project was het creëren van voldoende ruimte voor de liftinstallatie zonder afbreuk te doen aan de bestaande bouwstijl. In veel oudere gebouwen, zoals dit pand in Ganshoren, wordt beschikbare ruimte vaak als verloren beschouwd. Dit project bewijst echter dat met een doordacht ontwerp en technische expertise deze ruimtes nuttig kunnen worden ingezet.

ANASTA Concept, ANASTA Construct en TK Home Solutions werkten nauw samen om een op maat gemaakte oplossing te ontwikkelen. Door gebruik te maken van een asymmetrische ruimte in het gebouw, werd een liftoplossing geïntegreerd die geen extra bouwkundige aanpassingen vergde. De H200 hydraulische technologie, die geen put of uitloop vereist, maakte dit mogelijk, wat zowel tijd als kosten bespaarde.

Naadloze integratie met behoud van stijl

Om de lift perfect te laten aansluiten op de architectuur van het gebouw, werd de schacht bekleed met op maat gemaakt ijzerwerk. Dit materiaal respecteert de originele bouwstijl, waardoor de lift een natuurlijk verlengstuk van het pand wordt in plaats van een storend element. Glazen scharnierdeuren en een lichtscherm verhogen de moderne uitstraling en zorgen voor voldoende lichtinval in de liftcabine. De veelzijdigheid van de H200 maakt dat de lift zich makkelijk laat aanpassen aan verschillende stijlen en interieurs.

Techniek en duurzaamheid: energiezuinige oplossing over vijf verdiepingen

De H200 lift, die over vijf verdiepingen werd geïnstalleerd, biedt een uiterst energiezuinige mobiliteitsoplossing voor het hele gebouw. Met een gemiddeld verbruik van slechts 2,2 kW tijdens gebruik en geen energieverbruik wanneer de lift stilstaat, voldoet ze aan de eisen voor energie-efficiëntie.

Maatwerk als sleutel tot succes

Dit project in Ganshoren laat zien dat een op maat gemaakte benadering essentieel is bij het installeren van huisliften in bestaande gebouwen. De combinatie van de technische expertise en het ontwerp van TK Home Solutions en uitvoeringswerk van ANASTA Concept en ANASTA Construct leidde tot een liftoplossing die zowel de functionaliteit als de esthetiek van het pand verbeterde. De H200 huislift bood een praktische oplossing voor een complex vraagstuk, en voegde tegelijkertijd extra waarde en mobiliteit toe aan het pand.

Deel dit artikel:
Onze partners