Hans Verstuyft Architecten breidt lampenreeks Austere verder uit

Begin 2016 ontvingen Hans Verstuyft Architecten en fabrikant Trizo21 het Henry Van de Velde label voor hun Austere tafellamp. Omwille van het grote succes wordt de Austere reeks uitgebreid met de Austere Elements en de Austere Chandelier. De Austere Elements bouwt verder op het initiële uitgangspunt van de originele Austere tafellamp. Dat uitgangspunt is met beperkte middelen verschillende versies mogelijk maken. Door simpelweg een verticaal buisje aan het nieuwe ontwerp toe te voegen, ontstond tevens de Austere Chandelier.

De nieuwe Austere Elements bouwt verder op de originele Austere collectie. Een combinatie van basisconnectoren en verschillende tussenstukken in lengte en hoogte scheppen de volledige vrijheid om een eigen unieke compositie samen te stellen. Dat kan gaan van een subtiel vertakte boomstructuur tot een rijkelijke luster.

 

Creatief met licht

De structuur laat toe dat er met de lichtpunten erg creatief kan worden omgegaan. Om verschillende lichteffecten te bekomen, kan er ook worden gevarieerd in hoogte. De massieve messing onderdelen, de eenvoudige ophanging en de kwalitatieve lichtbronnen garanderen een eindresultaat dat door z'n eenvoud en kracht een sterke uitstraling heeft. Om aan toekomstige noden te voldoen, kan het systeem op langere termijn zeer eenvoudige worden aangepast en uitgebreid. 

 

Unieke combinaties

Door de subtiele ophanging met lederen straps gaat het concept verder dan het alledaagse en vereenvoudigt het bovendien de installatie. Het geheel is functioneel en esthetisch uitgewerkt en bestendigt daardoor de finesse van Austere.

De Austere Elements serie biedt ook de mogelijkheid om bijzondere composities samen te stellen. Met een doordachte combinatie van de verschillende onderdelen zijn unieke ontwerpen te creëren die goed tot hun recht komen in lobby's, ontvangstruimtes of eetkamers. De consument kan enerzijds kiezen voor een explosie van licht, maar anderzijds voor fijne hanglampen die een 'austere' sfeer scheppen.

 

Deel dit artikel:
Onze partners