Hansgrohe lanceert mengkranen, een opbergsysteem en spoeltafelcombi’s

Hansgrohe lanceert twee nieuwe mengkranen, een opbergsysteem en spoeltafelcombi’s. Zo probeert de Duitse sanitairfabrikant uit te blinken in esthetiek, maar ook te zorgen voor functionaliteit en comfort.

‘M81’ maakt onderdeel uit van de nieuwe reeks van hansgrohe. De mengkraan doelt op efficiënter waterbeheer aan de spoelbak. Zo kan je voedsel voorzichtig wassen dankzij de grote watervaluitloop. Ook objecten spatvrij reinigen is hierdoor mogelijk. Bovendien wordt de kraan afgeleverd met een op maat gemaakte zeef.

Daarnaast creëerde hansgrohe de sBox, een plaatsbesparende oplossing voor een opgeruimde onderkast. Bij de klassieke keukenkraan met uittrekfunctie hangt de slang in de onderkast, precies op de plaats waar systemen voor afvalsortering of andere benodigdheden opgeborgen worden, waardoor van orde weinig sprake is. De box zorgt ervoor dat die netjes weggeborgen zit achterin de keukenkast en zo weinig plaats inneemt.

Vereenvoudigt en versnelt

Tot slot zorgen de hansgrohe spoeltafelcombinaties voor een harmonie tussen functionaliteit en elegantie. Alle onderdelen, van de mengkraan via de spoelbak tot de uitloop en de sBox, zijn op elkaar afgestemd. Dankzij twee bedieningsconcepten wordt het werk aan de spoeltafel niet alleen vereenvoudigt, maar ook versnelt. Die bedieningsvarianten bieden meer efficiëntie en comfort bij het dagelijkse werk in de keuken door de bediening met één hand.

De eerste variant maakt het mogelijk de waterstroom te starten en te stoppen met één druk op de knop die zich aan de voorste rand van de spoeltafel bevindt. Dat kan met de vinger, de pols of – als men de handen vol heeft – zelfs met de elleboog. De tweede variant beschikt over een kiephendel aan de voorste rand van de spoelbak. Door eraan te draaien stel je de watertemperatuur in. Door de hendel te kantelen, stop of start je de waterstroom. De gewenste waterhoeveelheid wordt tegelijk via de kantelhoek geregeld. 

Deel dit artikel:
Onze partners