Hennepblokken kunnen energiefactuur met 70% verlagen

IsoHemp toont de kracht van hennepblokken in co-housingproject in Arendonk. Voor de renovatie van het voormalige franciscanessen-klooster Sint-Agnetendal werd gekozen voor hennepblokken als renovatiemateriaal, om het comfort van de toekomstige bewoners te garanderen én om de energiefacturen op lange termijn betaalbaar te houden. IsoHemp nodigt je uit om op vrijdagnamiddag 9 september de renovatie van het klooster te komen ontdekken.

De hennepblokken van IsoHemp zorgen dankzij hun uitstekende temperatuurregulerende eigenschappen voor een uitzonderlijk zomer - en wintercomfort, waardoor de temperatuur binnenshuis op natuurlijke wijze constant gehouden wordt. Met als resultaat, energiefacturen die maar liefst 70% lager liggen.

Bovendien zorgt het dempende effect van de hennepblokken voor een aangename akoestische isolatie, waardoor het samenleven van verschillende gezinnen in een co-housing project een aangename ervaring blijft.

Interactief werfbezoek

Op 9 september kan je het gerenoveerde klooster gaan ontdekken. Daar mag je je verwachten aan:

  • Een korte presentatie over bouwen en renoveren met hennepblokken
  • Een rondleiding van de werf door Jeroen Vosters (De Noorderkempen)
  • Een praktische toelichting van de gebruikte technieken op de werf
  • De gelegenheid om al uw vragen te stellen en uw concrete plannen te bespreken met experts
  • Genieten van een drankje (hennepbier) en versnaperingen

Inschrijven is volledig gratis, maar verplicht. Dit kan u doen via dit formulier. Je kan een rondleiding volgen om 13u en 17u.  

Bron: IsoHemp
Deel dit artikel:
Onze partners