Het imago van een akoestisch spanplafond doorbreken

Akoestische spanplafonds zijn een populaire keuze geworden in zowel residentiële als commerciële ruimtes vanwege de vele voordelen die ze bieden. Toch blijven er bepaalde taboes rond een spanplafond hangen. Kanvas deelt zijn ervaring en daarmee ook meteen zijn overtuiging om wel te kiezen voor een akoestisch spanplafond.

De uitstraling van een spanplafond is in de afgelopen jaren enorm veranderd. Kanvas Spanplafonds streeft ernaar om esthetiek voorop te stellen en niets aan het toeval over te laten.

Naadloze afwerking

Naast de vele praktische voordelen die spanplafonds bieden, zoals gemakkelijke installatie en onderhoud, bieden ze ook een prachtig resultaat dat de esthetiek van elke ruimte kan verbeteren. Eén van de belangrijkste voordelen van spanplafonds is de strakke en naadloze afwerking die ze creëren. In tegenstelling tot traditionele plafonds, waarbij naden kunnen barsten zorgen spanplafonds voor een glad en perfect oppervlak. Een spanplafond is een polyester geweven doek. Door de uiterst fijnste en kwalitatieve weefstructuur heeft een Kanvas spanplafond een matte en egale uitstraling in eender welk licht.

Dit gladde uiterlijk draagt bij aan de hoge afwerkingsgraad en een vorm van minimalisme, waardoor de ruimte er groter en moderner uitziet. Bovendien kunnen spanplafonds in kleuren en afwerkingen worden geleverd, waardoor je kunt kiezen welke het beste bij het interieur past. Of je nu een strakke witte afwerking wilt voor een minimalistische uitstraling, of juist warme aardetinten voor een gezellige sfeer, spanplafonds bieden een ruime keuze aan mogelijkheden.

Kanvas Mooncrete

Recent ontwikkelde Kanvas Mooncrete, een akoestisch spandoek met de uitstraling van een schildertechniek. De doeken hebben duizenden onzichtbare microscopisch kleine perforaties, een unieke constructie die geluid absorbeert en reflectie minimaliseert, waardoor ze een uitstekende oplossing zijn voor ruimtes waar een goede akoestiek essentieel is. Indien gewenst kunnen de akoestische spanplafonds gecombineerd worden met achterliggende akoestische matten. De Alfawaardes gaan dan tot 0,85.

Het installeren van een spanplafond vereist echter vakmanschap en ervaring om een perfecte afwerking te garanderen. De vakmannen van Kanvas doen de nodige voorbereidingen op vlak van schrijnwerk en elektriciteit. Een goede voorbereiding is het halve werk. Een cruciaal onderdeel van de voorbereidingswerken is het plaatsen van passtukken en profielen. Een passtuk is een versteviging voor eender welke vorm van voorziening in het spanplafond. Denk hierbij aan een pendel verlichting, inbouwspot, glaswand, brandalarm, douchekop of gordijnrail. De verfijnde plaatsing van deze passtukken draagt bij aan een optimaal resultaat zonder tentvorming.

De profielen hebben een minimalistische uitstraling en sluiten perfect aan tegen eender welke achter- of ondergrond. Van houten balken tot ruwe bakstenen muren en organisch ronde vormen. De profielen hebben een uiterst sterke grip en kunnen tegelijk vele verschillende vormen aannemen.

Geen niveauverschil

In de laatste installatiefase spatelen de vakmannen de spandoeken in de spanprofielen. Doordat het doek gespannen is op kamertemperatuur is het niet gevoelig aan temperatuurschommelingen en zal het dus niet doorhangen. Een spandoek heeft een breedte van 5,1 meter en zit op een rol van 50 meter lang. Naden zijn dus enkel noodzakelijk in ruimtes met een zijde langer dan 5m10. De nieuwste geavanceerde voegprofielen die Kanvas gebruikt voorzien de mogelijkheid om twee doeken in één profiel te spannen. Er is dus geen niveauverschil, de naden zijn subtiel aanwezig en doordacht geplaatst op het architecturaal ontwerp van de ruimte.

Tot slot garandeert Kanvas dat de prijs van een spanplafond competitief is met een traditioneel gipsplaat plafond maar dan met het grote voordeel dat je maar één partij nodig hebt voor de volledige afwerking. Kanvas berekent de prijs op basis van de oppervlakte van de ruimte, de keuze van spandoek, het aantal verlichtingselementen en voorzieningen in het spanplafond.

Bron: kanvas
Deel dit artikel:
Onze partners