Hoe je thuis op het werk haalt en andersom

Binnenkort keren we wellicht terug naar de werkvloer, maar onze home office zal een belangrijke rol blijven spelen. Met een hybride vorm van werken in het vooruitzicht, zijn we op zoek naar een volledig uitgeruste werkomgeving, zowel thuis als op kantoor. Ethnicraft verdiepte zich de laatste jaren in de trends op de werkvloer en merkte dat deze vandaag steeds meer tegen die uit de woonwereld aanleunen.

We hechten belang aan het huiselijke aspect en kiezen daarom voor natuurlijke materialen in rustgevende kleurtinten, zacht zitcomfort en een connectie met de natuur. Is jouw (home) office al futureproof? 

Je werk, je tweede thuis

Het gemis naar een pauze met onze collega’s in de coffee corner valt niet te omschrijven. Na maandenlange videocalls kijken we uit naar fysieke connecties. Maar toch vinden we het thuiswerk in onze eigen cocon ook wel aangenaam. De oplossing? Het comfort en de rust van thuis naar het werk halen! Integreer meubilair dat tijdloos, elegant en een natuurlijke tint heeft voor een gemoedelijke en huiselijke sfeer op kantoor. De Bok Cowork-desk is het ideale voorbeeld dat met zijn natuureik warmte brengt en zich tevens leent tot gezellig en ongestoord samenwerken. De tafel is namelijk breed genoeg voor twee mensen om tegenover elkaar te zitten, met voldoende ruimte voor elk.

De hybride keuken

De keukentafel is de multifunctionele werkplek bij uitstek die dienstdoet als home office by day en als ontmoetingsplek voor het gezin by night. Daarom kiezen we voor een tafel en stoelen die matchen in het design van je keuken waaraan je ook urenlang comfortabel kan werken. De Osso-kruk heeft de flexibiliteit om zowel als bureau- en keukenstoel te worden ingezet, net als de Bok-stoel. Beide scheren ergonomisch hoge toppen. Daarbij komt de Mikado -of Bok-tafel die alle comfort bieden als werktafel met hun ingebouwde stopcontacten, maar die ook dienen als huiselijke tafel. Zo houd je de kabels en laders uit het zicht dankzij het ingebouwde houten opbergvak onder het midden van het tafelblad.

Gezonde toekomst tegemoet

Of je nu thuis een home office inricht of naar de werkvloer gaat, 8 uur aan een stuk in dezelfde positie zitten, kan een negatieve invloed hebben op je lichaam. Ergonomie blijft dan ook in tijden van mentale en fysieke gezondheid een grote rol spelen in hoe we meubilair kiezen. Ethnicraft’s Bok adjustable desk uit eik brengt vergaderen letterlijk naar een heel nieuw niveau. Of je liever gaat staan, of je gaat liever zitten, wissel af en je wordt je bewuster van je houding, wat goed is voor de ruggenwervel, bloedstroom en – nog belangrijker – je werkstroom.

Ook zitcomfort is een belangrijke factor. De nieuwe RBM Noor-bureaustoel (met of zonder armleuning) met voetstuk geeft mensen in een snelle omgeving meer mobiliteit en comfort. Met verstelbare zithoogte en gestoffeerde zitting en rugleuning past hij perfect in openbare kantooromgevingen, vergaderruimtes of gewoon thuis.

Deel dit artikel:
Onze partners