Hoe toegangscontrole duurzaamheidsstrategieën kan ondersteunen

Als het gaat om duurzaamheidsstrategieën en energie-efficiëntie, zijn beveiligings- en toegangscontrolesystemen misschien niet de eerste dingen waaraan iemand denkt. Tenslotte zijn ze voor de meeste organisaties niet de meest voor de hand liggende boosdoeners op het gebied van energieverbruik. Er zijn echter veel manieren waarop toegangscontrolesystemen een positief effect kunnen hebben op uw duurzaamheidsstrategie, uw ecologische voetafdruk kunnen verkleinen en uw energierekening kunnen verlagen. ASSA ABLOY legt het uit.

De draadloze factor

Nu energie-efficiëntie hoog op de duurzaamheidsagenda van BREEAM-beoordelaars staat, is elke kleine stap die de energie-efficiëntie kan verbeteren van groot belang. En die stap kan zo eenvoudig zijn als kiezen voor draadloze toegangscontrole.

De draadloze sloten werken op batterijen en verbruiken daarom minder energie dan hun op het lichtnet werkende tegenhangers. Terwijl bedrade systemen een constante stroombron nodig hebben, verbruiken draadloze systemen minimale stroom wanneer ze niet worden gebruikt. Dat betekent dat ze slechts een fractie verbruiken van de energie die een typisch bedraad slot en lezer zouden verbruiken.

ASSA ABLOY biedt een brede waaier aan draadloze toegangscontroleoplossingen voor nieuwe en bestaande gebouwen die allemaal een rol kunnen spelen in de duurzaamheidsstrategie van uw bedrijf en de ecologische voetafdruk kunnen verkleinen.

Benzinebesparing

Een andere mogelijkheid voor complexe bedrijven met afgelegen locaties: benzine besparen

Het lage stroomverbruik van draadloze systemen is niet het enige voordeel als het aankomt op energiezuinige toegangscontroleoplossingen. Het verminderen van het aantal kilometers dat door mobiele werknemers, serviceproviders en reparatieteams moet worden afgelegd is ook een effectieve optie. Maar wat heeft dat te maken met toegangscontrolesystemen?

Stel u voor dat werknemers toegang moeten hebben tot een specifieke locatie met beperkte toegang. Een optie is om één sleutel te bewaren op het hoofdkantoor die opgehaald en teruggebracht moet worden wanneer dat nodig is. Als alternatief kan de bouwheer een programmeerbare, op elektronische sleutels gebaseerde sluitoplossing installeren, zoals CLIQ® van ASSA ABLOY.

In plaats van één gezamenlijke sleutelbos die door mobiele werknemers en aannemers wordt gebruikt, en die opgehaald en teruggebracht moet worden naar het hoofdkantoor, zijn er programmeerbare CLIQ® sleutels die aan iedereen uitgegeven kunnen worden en die in realtime gepersonaliseerde toegangsrechten kunnen krijgen.

Elke persoon die toegang moet hebben tot de locatie van uw bedrijf krijgt een elektronische sleutel. Een systeembeheerder kan op afstand toegangsrechten verlenen of intrekken via de CLIQ® Web Manager en de sleutelhouder hoeft de sleutel alleen bij te werken met behulp van de CLIQ® Connect app en een Bluetooth-verbinding. Hierdoor is onnodig reizen niet nodig en dus ook geen onnodig brandstofverbruik en een lagere CO2-uitstoot. Bovendien bespaart het ook de werknemers op tijd.

Deel dit artikel:
Onze partners