Hotel Indigo draagt stempel van Too Many Agencies

De bekende Belgische binnenhuisontwerper Will Erens van Too Many Agencies is de creatieve geest achter het nieuwe Hotel Indigo, het vroegere Hilton hotel in Brussel. Het hotel onderging een totale herinrichting van het interieur en een renovatie van de gevel, inclusief een groene gevel met uitzicht op het Rogierplein. De Zweedse hotelgroep Pandox leidde de verbouwing.

Het hotel geniet van het Indigo label (dat geïntegreerd is binnen de IHG groep), een première voor een Brussels hotel. De enige voorwaarde van dit label - behalve beantwoorden aan de vereisten van een viersterrenhotel of meer - is het aanbieden van een ervaring die rechtstreeks geïntegreerd is met de omgeving van het gebouw. De onmiddellijke nabijheid van het hotel, zowel fysiek als visueel, met de Brusselse Kruidtuin is een bron van inspiratie voor het ontwikkelingsproject.

Alina Rusenko, een van de interieurarchitecten van Too Many Agencies, heeft drie verschillende stijlen bedacht voor de 284 kamers van de acht verdiepingen van het hotel: tropisch (3 verdiepingen), planten (3 verdiepingen) en bloemen (2 verdiepingen). Als een subtiele en totale immersie dompelt elke verdieping de bezoeker onder in een bijzondere sfeer en grote gangen met thematische salons tot in de kamers. Dat alles in een moderne, warme en gedurfde decoratie.

Op het gelijkvloers is er een ruimte van meer dan 750 m². Deze ruimte, die SERRA wordt genoemd, bestaat voornamelijk uit een structuur van glas en metaal en laat plaats voor planten van allerlei soorten, naar het beeld van een serre. Het is een moment van ontspanning waar de bezoeker tot rust kan komen na de drukte van het centrum. De ruimte wordt onderverdeeld in twee zones: een slow food restaurant aan de voorkant en een milieuvriendelijk restaurant aan de achterkant. Beide ruimtes willen ook een ander publiek aantrekken naast de hotelgasten.

Deel dit artikel:
Onze partners