Houd je huis koel met de radiatoren van Jaga die zowel verwarmen als koelen

Op warme zomerdagen kan het binnenklimaat van je huis snel oncomfortabel worden. Een slimme oplossing hiervoor zijn de Jaga-radiatoren die niet alleen verwarmen maar ook koelen. Deze dual-function systemen bieden een energiezuinige manier om je woning comfortabel te houden gedurende het hele jaar.

Jaga biedt twee soorten koelsystemen aan die zijn ontworpen om aan verschillende behoeften te voldoen:

  • Jaga Light Cooling: dit niet-condenserend koelsysteem is een energiezuinige manier om je ruimte te verfrissen zonder condensatie. Ideaal in combinatie met warmtepompen die koel water leveren, zoals de Jaga Strada Hybrid. Dit model kan de temperatuur in huis met 3 tot 5 graden verlagen.
  • Jaga Deep Cooling: voor een intensievere koeling biedt Jaga het Deep Cooling systeem, dat werkt met koelmachines of lucht/water-warmtepompen. Systemen zoals het Jaga Briza Net Zero gamma kunnen efficiënt warmte en vocht uit de ruimte onttrekken, waardoor het binnenklimaat aangenaam koel blijft.

Ingebouwde oplossingen voor onopvallende klimaatregeling

Naast standaard radiatoren biedt Jaga ook de mogelijkheid om verwarmings- en koelsystemen onzichtbaar in te bouwen. Deze kunnen geïntegreerd worden in vloeren, plafonds of wanden, waardoor je het hele jaar door geniet van een onzichtbare, maar effectieve klimaatregeling.

Aanvullende tips om je huis koel te houden

Naast het kiezen voor Jaga's innovatieve radiatoren, zijn er aanvullende maatregelen om je huis koel te houden:

  • Natuurlijke verkoeling: open ramen vroeg in de ochtend en laat in de avond wanneer het koeler is. Sluit ze tijdens de warmste uren om de hitte buiten te houden.
  • Externe zonnewering: Installeer zonwering zoals luifels of plant bomen rond je huis om direct zonlicht en warmte te blokkeren.
  • Isolatie: zorg voor goede isolatie in je hele huis om warmte buiten en koele lucht binnen te houden.

Conclusie

Jaga-radiatoren die zowel kunnen verwarmen als koelen zijn een uitstekende keuze voor een comfortabel binnenklimaat het hele jaar door. Gecombineerd met effectieve zonnewering en goede isolatie, bieden ze een efficiënte oplossing om je woning koel te houden tijdens warme dagen.

Bron: Jaga
Deel dit artikel:
Onze partners