Dikwijls kom je als interieurbouwer voor de uitdaging te staan om tegemoet te komen aan de vraag naar eenheid en continuiteit: kleuren, structuren en materialen moeten op diverse plekken binnen een project terugkeren en liefst vloeiend in elkaar overlopen en dikwijls vereist elke toepassing een specifiek materiaal of drager. Om probleemloos van idee tot uitvoering te komen binnen een interieurproject is het daarom belangrijk te kunnen terugvallen op een collectie waar kleuren en structuren op verschillende materialen gekoppeld kunnen worden. De Flow collectie van Triplaco komt hieraan perfect tegemoet.
Binnen deze koppelingscollectie van HPL en melamine vind je 88 decoren die zowel verkrijgbaar zijn op gemelamineerde spaan op verschillende diktes, op HPL en in een werkbladenuitvoering.
Om de veelzijdigheid van een kleurkoppelingscollectie in de kijker te zetten realiseerde Triplaco met haar kleurkoppelingscollectie een interieurproject waarbij voor elke toepassing beroep kon worden gedaan op hetzij HPL op verschillende kernmaterialen, hetzij gemelamineerde spaanplaat, hetzij een gepostformeerd werkblad.
Voor het gepostformeerde keukenwerkblad bijvoorbeeld werd gekozen voor een trendy beton look die ook doorgetrokken werd naar het tafelblad met rechte kanten, waar met een identieke HPL werd gewerkt. Door de specifieke structuur in dit decor - die door de structuurkoppeling zowel in werkblad als in het tafelblad terugkeert- krijgt deze strakke betonlook een warm dieptegevoel.
De kasten onderaan de spoelbak werden sober wit gehouden. Ook hier werd gekozen voor een koppeling in HPL voor de kastfronten en melamine voor het binnenwerk van de kasten.
Onderhoudsvriendelijke en 100% watervaste spatwand
Hetzelfde witte HPL decor zien we trouwens terugkomen in de spatwand. Hiervoor werd bewust gekozen voor Aqualite, een 100% watervast lichtgewicht plaatmateriaal als kern waarop men eender welk HPL kan verlijmen, in dit geval een herhaling van de witte laminaten van de kastfronten en luifel.
Synchroonstructuren: een knipoog naar massief hout
Voor de kastwanden werd geopteerd voor een houtdecor met synchroonstructuur die gelijk loopt met de tekening van het hout in het decor. Op die manier krijg je niet alleen de looks van hout maar ook het reliëf en gevoel van massief hout. Hoeft het nog gezegd dat deze keuken hierdoor een instant warmere uitstraling krijgt?
De synchroonstructuur zien we bovendien ook terugkomen bij een tv-meubel in de open leefruimte en bij dressingkasten in de slaapkamers. Door het combineren van verschillende houttinten binnen eenzelfde interieur krijg je een speels, maar natuurlijk resultaat.
Het totaalplaatje vormt een verfijnd en harmonieus geheel waarbij alles op elkaar kon afgestemd worden. Dat toont onmiddellijk ook het belang van eenheid in kleuren en structuren in HPL en melamine aan.
Niet enkel esthetisch, maar ook duurzaam
Naast het esthetische aspect dat uiteraard bepalend is voor een collectie, trekt Triplaco met haar Flow kleurkoppelingscollectie ook resoluut de kaart van duurzaamheid. Binnen deze multimerkencollectie vind je zowel materialen van Pfleiderer, Kaindl en Saib terug – allen producenten die belangrijke duurzaamheidslabels dragen.
Zo dragen alle Pfleiderer melamines binnen de Flow collectie het Cradle to Cradle certificaat en is Pfleiderer de eerste fabrikant van materialen op houtbasis die het ecolabel ‘Blauwe Engel’ kreeg en hierdoor de eerste aanbieder is van een volledig emissiesarm assortiment. Pfleiderer zet op alle vlak keihard in op duurzaamheid en ook Triplaco wil door het aanbieden van hun materialen bewust meewerken aan een circulaire economie. Het spreekt voor zich dat alle materialen binnen de nieuwe Flow-collectie PEFC en FSC gecertifieerd zijn.
Stalenservice
Triplaco beschikt bovendien over een uitgebreide stalenservice voor de interieurbouwer: een aantrekkelijke kleurenkaart geeft je een totaaloverzicht van de Flow collectie; stalenboxen met stalenwaaiers en A4-stalen laten je de decoren ten volle beleven. Het team van Triplaco geeft er je met veel plezier extra toelichting bij.