Iconisch nieuwbouwproject Hoost in Knokke-Heist bereikt hoogste punt (Jakob + MacFarlane & B2Ai)

Hoost, het kleurrijke nieuwbouwproject van ontwikkelaar CAAAP en aannemer Artes Depret heeft op 24 september het hoogste punt bereikt met een feestelijke meiboomviering. Deze belangrijke mijlpaal markeert het afwerken van de ruwbouw van het veertien verdiepingen tellend gebouw, dat werd ontworpen door het Franse architectenbureau Jakob + MacFarlane en wordt uitgevoerd door B2Ai.

De werf van Hoost evolueert in volle vaart. Op de benedenverdiepingen worden momenteel vloeren geplaatst en worden de afwerkingen in de appartementen uitgevoerd. Op de middelste verdiepingen zijn de installaties van de technieken in volle gang. En op de hoger gelegen verdiepingen zijn de laatste ruwbouwwerken afgerond en worden de ramen binnenkort geplaatst.

Daarnaast krijgt de gevel zijn definitieve uitstraling met gekleurde panelen die al zichtbaar zijn op de lagere verdiepingen tussen de stellingen. In de loop van het voorjaar van 2025 zullen alle panelen geplaatst zijn. De oplevering van de eerste wooneenheden staat gepland na de zomer van 2025.

Een nieuwe dynamiek voor Knokke-Heist

Hoost biedt niet alleen woongelegenheden, maar ook publieke functies zoals een bibliotheek en spelotheek op het gelijkvloers, een horecagelegenheid en kantoren voor de stadsdiensten op de eerste verdieping, en een multifunctionele zaal op niveau -1.

Het Maes- en Boereboomplein krijgt een volledige make-over, met voldoende ruimte voor zowel de wekelijkse dinsdagmarkt als het jaarlijkse carnaval. Daarnaast komen er commerciƫle ruimtes op het plein, waarvoor we een levendige en aantrekkelijke invulling in gedachten hebben. Niet alleen wordt de toren aangepakt, maar ook het plein en de omliggende infrastructuur krijgen een grondige vernieuwing. De heraanleg van de publieke ruimte begint in 2025.

Deel dit artikel:
Met medewerking van
Onze partners