Iconische designobjecten omgetoverd tot emoji’s

Van de Sputnik Chandelier tot de Eames Lounge Chair: de nieuwe reeks emoji’s van Death by Modernism vormt een ode aan design. Het Amerikaanse label lanceert een gratis set voor iOS-apparaten vol met de meest legendarische meubelontwerpen van de 20ste eeuw.

Het Amerikaanse Death by Modernism introduceert 12 emoji’s. Stuk voor stuk gaat het om bekende ontwerpen. Concreet omvat het pakket de ‘Ball Chair’ van Eero Saarinen, verschillende stukken van Charles en Ray Eames en zelfs figuurtjes van het echtpaar zelf. Ook andere essentiële stoelen, tafels en verlichting behoren tot de reeks.

Voorlopig zijn de emoji’s enkel verkrijgbaar voor Apple-gebruikers. Daar is dan ook een reden voor. “Aangezien Apple steevast aandacht spendeert aan details tijdens het ontwerpen van hun producten, vonden we dat er iets ontbrak als het ging om de meubel emoji’s in iMessage. Wat als je bijvoorbeeld een kroonluchter van Sputnik kon kiezen in plaats van een doorsnee gloeilamp? Of een Panton ’S-Chair’ kon plaatsen in je teksten? Dat is nu mogelijk dankzij onze reeks”, klinkt het bij Death by Modernism.

Designfanaten en interieurliefhebbers kunnen het pakket dus downloaden via de App Store. En dat gratis en voor niets.

Deel dit artikel:
Onze partners