Iconische stoel uit 1952 krijgt nieuwe look

De iconische stoel ‘675’ van Robin Day werd een nieuwe wind ingeblazen. Maar liefst 15 designers staken hun handen uit de mouwen en gaven hun eigen draai aan het ontwerp. De gestoffeerde en met leer beklede objecten werden in augustus geveild voor een goed doel.

Je kent hem wel, het model ‘675’ van Robin Day. De herkenbare houten stoel, met gebogen rug en armleuningen, werd in augustus meermaals geveild in Londen. Het gaat niet om het zoveelste exemplaar, maar wel om unieke stukken naar de hand van 15 verschillende toonaangevende ontwerpers. De opbrengst ging naar de Robin and Lucienne Day Foundation. Dat goede doel streeft onder meer naar degelijke educatie van designers.

Van stof tot leer

Om geld in te zamelen zetten Case Furniture en retailer Heal’s het project ‘A Day to Remember’ op poten. Ze vroegen 15 verschillende ontwerpers om een eigen touch te geven aan het model van Robin Day. Het gaat om bekende koppen, zoals Hannah Waldron en David Irwin.

De meesten van hen kozen ervoor om het zitvlak te stofferen met textiel dat hun stijl weerspiegelt. Zo creëerde textielontwerper en -kunstenaar Margo Selby bijvoorbeeld een stof op basis van zijden mozaïeken. Enkel Bill Amberg koos voor iets anders. Zijn expertise omtrent leer bracht hem ertoe om zowel de rugleuning als het zitvlak te bekleden met handgestikt leer.

Deel dit artikel:
Onze partners