Iku Downlights van ERCO verfijnen architecturale verlichtingsconcepten

In de wereld van architectuurverlichting is een effectieve taakverdeling essentieel: spots voor accentverlichting en downlights voor algemene verlichting. De Iku downlights voor spanningsrails van ERCO bieden een stijlvolle, flexibele en kosteneffectieve oplossing.

De verlichtingsfabrikant introduceert met Iku een downlight die speciaal ontworpen is voor montage op spanningsrails. Deze downlights combineren het visuele comfort van traditionele plafondinbouwarmaturen met de aanpasbaarheid van spots op spanningsrails. Hierdoor passen de Iku downlights in elke architectuur, van ontvangstruimtes tot kantoren. Daarnaast zijn ze eenvoudig aanpasbaar aan veranderende ruimtegebruiken dankzij hun flexibele positionering binnen het railsysteem.

GEÏNTEGREERDE ESTHETIEK EN HOGE FUNCTIONALITEIT

Het ronde, formele ontwerp van Iku harmonieert naadloos met ERCO’s spots en wallwashers waardoor een uniforme uitstraling binnen verlichtingsconcepten mogelijk wordt. De behuizing van de Iku downlight integreert twee verticaal stralende optische lenssystemen die zorgen voor een efficiënte, flexibele en comfortabele verlichtingsoplossing.

AANPASSINGSVERMOGEN

Dankzij hun modulaire lichttechniek bieden de Iku downlights aanzienlijke flexibiliteit. Met beschikbare lichtverdelingen zoals wide flood, extra white flood en oval flood – alle gedefinieerd door gemakkelijk verwisselbare lenzen – zijn deze armaturen bijzonder geschikt voor diverse verlichtingsbehoeften. Hun hoge efficiëntie en bescherming tegen verblinding (UGR < 19) maken ze ook ideaal voor werkplekken.

SLIMME BESTURINGSOPTIES

De duurzaamheid van Iku downlights is gewaarborgd met een geschatte levensduur van ten minste 20 jaar of 75.000 bedrijfsuren, conform ERCO’s strenge ECO-design-normen. Bovendien zijn er geavanceerde besturingsopties beschikbaar zoals DALI en Bluetooth via Casambi, waardoor gebruikers complete controle hebben over het verlichtingsscenario.

ACTUELE VERLICHTING

Zowel in nieuwe als gerenoveerde gebouwen blijken de verlichtingsoplossingen met de 3-fasen spanningsrails van ERCO bijzonder actueel. Deze systemen bieden flexibiliteit tijdens het gebruik en zijn gebaseerd op robuuste, beproefde technologie. Dit maakt spanningsrailsystemen zowel duurzaam als toekomstbestendig. Hierdoor worden ze vaak gebruikt in musea, hotels, restaurants en winkels waar ze bijdragen aan de zorgvuldige accentuering van objecten en ruimtes, met behulp van verstelbare spotarmaturen en wallwashers.

Bron: ERCO
Deel dit artikel:
Onze partners