Indrukwekkend renovatieproject met QUARTZ-ZINC® van VMZINC

Voor de renovatie met nieuwbouw waarbij een oude apotheek in Diepenbeek werd omgevormd tot een villa met dokterspraktijk, sloegen CPE, VMZINC en architect Dhoore Vanweert de handen in elkaar. Bert Jacobs, zaakvoerder van algemeen aannemingsbedrijf Contour nam dit uitdagend project aan en werkte voor de uitvoering samen met VMZINC at Work installateur, Raf Mulkers, zaakvoerder van MR Dakwerken. De expertise in zinkprojecten van CPE werd ingezet om dit project tot in de details op te leveren.

Het doel was om de stijl van het oude gedeelte door te trekken naar de nieuwbouw. Voor de gevel werd gekozen voor een prachtige witte kalei in combinatie met geglazuurde witte gevelstenen. Voor de daken viel de keuze op staande naad QUARTZ-ZINC van VMZINC.

Maatwerk

"Dit project kende tijdens de afbraak en opbouw verschillende wijzigingen vanwege veranderingen in de bestemming en extra installaties die nodig waren.", vertellen Bert en Raf met enige verzuchting. "Een eerste uitdaging was het gebrek aan plannen van het oude dak. Hierdoor moesten we alles ter plaatse inmeten tijdens de afbraakwerken, zodat we het nauwkeurig konden uittekenen in BIM."

De uitdagingen in het zinkwerk zaten vooral in de details, vertelt Raf ons: “omdat alles à la minute ingemeten moest worden en er weinig uitvoeringsdetails voorhanden waren, moesten we goed bekijken hoe we sommige details technisch correct konden uitvoeren.” Hier kon Raf de inzet en betrokkenheid van de technische medewerkers van VMZINC enorm appreciëren. “Tijdens de werken kwam Fons Koning van VMZINC regelmatig langs om te kijken hoe alles verliep en of alle detailleringen lukten.” Voor het plooiwerk kon Raf bij ons terecht voor advies en overleg wanneer hij nieuwe plooistukken nodig had.

Het resultaat

Intussen kijken we trots terug naar een geslaagd project met een prachtig eindresultaat. De beelden liegen niet, we mogen spreken over een sterk staaltje vakmanschap. “De kwaliteit van elk product is maar zo goed als de juiste installatie en toepassing ervan!” vertelt Raf.

Met oog voor detail en toewijding voerde Raf door de jaren heen talloze zinkwerken uit. Zelfs nu, jaren later, kijkt hij vol bewondering naar zijn eerdere projecten.

Bron: CPE
Deel dit artikel:
Onze partners