Industriële look was nog nooit zo strak en compleet

Onze interieurs zijn vandaag bruter en industriëler, deels doordat oude industriële gebouwen worden omgevormd tot woningen. Cosentino speelt in op deze trend met Dekton Slim (ultradun met z'n 4mm) en Dekton Grip+ (antislip): vanaf nu is het mogelijk om zowel kastdeuren, vloeren, wanden, meubels als werkbladen in één naadloos materiaal en kleur te kiezen. Steen is stijlvoller dan ooit.

Met zijn baanbrekende dikte van amper 4mm maakt Dekton Slim de meest veeleisende wensen in het keukenlandschap mogelijk, terwijl Dekton Grip+ een nieuwe definitie geeft aan het begrip ‘antislip’.

Haarfijne mogelijkheden

Dekton Slim is een werkblad met dezelfde kwaliteiten als standaard Dekton (bestand tegen krassen, vlekken, temperatuursveranderingen, uv-straling en met een lage waterabsorptie) maar met een dikte van amper 4mm. Dankzij het dunne ontwerp en het lage gewicht (10 kg/m2) is Dekton Slim het perfecte materiaal voor het bekleden van meubilair, deuren en grote panelen.

Het is dus mogelijk om een keukenwerkblad in kleur Opera te twinnen aan een kastje, een tafel of zelfs een muur in dezelfde kleur. Een gedroomde oplossing voor wie houdt van uniformiteit in huis. Op dit moment is de Slim-uitvoering verkrijgbaar in acht Dekton-kleuren. Dit aantal zal geleidelijk worden uitgebreid naar alle kleuren binnen de collectie.

Veilig design onder je voeten

De Grip+-technologie is een geavanceerde behandeling die Dekton oppervlakken slipvast maakt en op deze manier maximale veiligheid voor vloeren garandeert. Daarnaast blijft het materiaal egaal aanvoelen waardoor het nog steeds prettig aanvoelt om blootsvoets op te lopen.

Dekton Grip+ is revolutionair doordat het de oppervlaktestructuur moleculair verandert en zo een licht getextureerde toplaag creëert. Het resultaat is een duurzaam en gemakkelijk te onderhouden ondergrond geschikt voor uitdagende antisliptoepassingen zoals douches, spa’s, zwembaden, hellingbanen en kleedruimtes.

Deel dit artikel:
Onze partners