Industriële verlichting van Schréder verhoogt veiligheid en efficiëntie bij MAN Truck & Bus

MAN Truck & Bus, een prominente fabrikant van bedrijfsvoertuigen in Europa, heeft een omvangrijk portfolio dat varieert van bestelwagens tot bussen en motoren. Hun faciliteiten in Krakau zijn specifiek gericht op de productie van zware vrachtwagens. Als onderdeel van hun doel om de concurrentiepositie te verbeteren, heeft het bedrijf tussen 2019 en 2022 een energiebesparingsstrategie uitgevoerd in samenwerking met Schréder, gericht op de upgrade van verlichting in magazijnen en kantoren om energieverbruik te verminderen en een gezondere werkplek te creëren.

In 2019 verbeterde MAN de verlichtingsuniformiteit in hun logistieke magazijn met de installatie van meer dan 100 high-bay INDU BAY armaturen, wat leidde tot een energiebesparing van 55%. Deze verbetering verminderde de verblinding en verbeterde de lichtniveaus aanzienlijk, waardoor aan de verlichtingsnormen werd voldaan en de werkomgeving voor het personeel verbeterde.

Voortzetting van duurzame verlichtingsupgrades

In 2020 werd de verlichting in de testruimte vervangen, waarbij 102 INDU BAY armaturen werden geïnstalleerd die leidden tot een verbetering van de lichtopbrengst en zichtbaarheid, wat resulteerde in een veiligere werkplek en een energiebesparing van 74%. Het volgende jaar werden 467 INDU BAY armaturen geïnstalleerd in het montagegebouw, wat een energiebesparing van 61% opleverde.

Uitbreiding en innovatie in verlichting

Eind 2021 breidde MAN hun faciliteiten uit, waarbij verantwoorde verlichting werd geïnstalleerd in de nieuwe gebouwen. Schréder werd gekozen voor deze taak vanwege hun bewezen expertise. Een mix van INDU BAY, INDU CONTILINE, INDU LINE, INDU PANEL, en INDU DOWNLIGHT armaturen werd gebruikt om te voldoen aan de specifieke behoeften van elke zone, wat zorgde voor een optimale verlichting overal in de fabriek.

Verlichtingsoplossingen voor buiten met lagere onderhoudskosten

De fabriek heeft nu ook efficiënte verlichting voor laadperrons en uitgestrekte parkeerterreinen met behulp van OMNISTAR en IZYLUM armaturen, wat zorgt voor veiligheid en zichtbaarheid het hele jaar door. De INDU FLOOD armaturen, die buitenzones verlichten, leveren helder, niet-verblindend licht, waardoor veilige navigatie en efficiënte operaties worden gewaarborgd.

Langdurige partnerschap en duurzame vooruitgang

Schréder blijft een betrouwbare partner voor MAN Truck & Bus, door het leveren van industriële verlichtingsoplossingen die niet alleen energiezuinig zijn maar ook de werkomstandigheden verbeteren, wat bijdraagt aan een verantwoorde bedrijfsvoering en een verminderde ecologische voetafdruk.

Bron: Schréder
Deel dit artikel:
Onze partners