Inschrijvingen internationale VELUX Awards 2022 voor architectuurstudenten geopend

VELUX nodigt architectuurstudenten van over de hele wereld uit om deel te nemen aan de tiende editie van de International VELUX Awards in het thema 'Licht van morgen'. 

Sinds 2004 nodigt de VELUX Groep elke twee jaar architectuurstudenten uit om deel te nemen aan de International VELUX Award. Sinds de eerste editie in 2004 is de  International VELUX Award for Students of Architecture uitgegroeid tot wat waarschijnlijk de grootste wedstrijd in zijn soort is voor de architecten die de gebouwen van morgen vorm zullen geven. Sinds de eerste prijs hebben zo'n 5.000 studenten uit meer dan 80 landen meer dan 4.500 projecten ingediend rond het thema van de prijs "Light of Tomorrow".

Op de website 'Daylicht en Architecture' kan je een rijkgevulde blbliotheek terugvinden van gefilmde lezingen en debatten rond daglicht, en artikels geschreven door architecten, journalisten en onderzoekers, ter inspiratie. 

De studenten worden uitgenodigd om na te denken over het belang van daglicht in het ontwerp van gebouwen en om met innovatieve ideeën te komen. Het doel is hen aan te moedigen de rol van natuurlijk licht als bron van energie, verlichting en welzijn beter te begrijpen. De deelnemers kunnen alleen of in teamverband werken aan een project in een van de twee volgende categorieën: "Daglicht in gebouwen" of "Onderzoek naar daglicht".

Op elk van de vijf continenten zullen twee winnaars worden toegekend. Zij zullen worden uitgenodigd om deel te nemen aan het World Architecture Festival dat in december 2022 in Lissabon zal worden gehouden. Het prijzengeld van 30.000 euro zal worden verdeeld onder de verschillende hoofdrolspelers.

Het vergelijkend onderzoek staat open van 1 september 2021 tot 1 april 2022. De leerlingen moeten zich individueel inschrijven en kunnen dan hun team vormen. Deze registratie is verplicht om een project in te dienen vóór 15 juni 2022.

Inschrijven kan op deze website

Bron: VELUX
Deel dit artikel:
Onze partners