Interieur iconisch hotel La Réserve in Knokke krijgt luxueuze make-over door Glenn Sestig

La Réserve in Knokke onthulde deze zomer haar grondige 21e-eeuwse make-over door de Belgische architect Glenn Sestig. De openbare ruimten van het hotel, waaronder de bar en het restaurant, werden volledig opnieuw ontworpen. De kenmerkende mix van minimalistische architectuur en luxe materialen werden toegevoegd aan het rijke erfgoed en vormen het begin van een nieuw hoofdstuk in de rijke geschiedenis van het iconische gebouw.

Het historische hotel is al sinds de oprichting in 1949 een vaste waarde in Knokke en mocht een groot aantal gerenommeerde gasten ontvangen, van Hollywoodsterren tot politici, royalty's en vooraanstaande kunstenaars en intellectuelen. Het nieuwe ontwerp, dat volgde op de overname van de locatie in 2012 door de Belgische investeerders Bart Versluys en Marc Coucke, viert het 20e-eeuwse erfgoed van de beroemde horecagelegenheid, terwijl het interieur wordt voorzien van Glenn Sestigs kenmerkende combinatie van kwaliteitsmaterialen en een minimalistische benadering.

 

Grandeur

De heringerichte lobby van La Réserve heeft nu de grandeur die past bij het verleden, terwijl het volledig is bijgewerkt volgens de normen van nu en de toekomst. De opgefriste ruimte biedt een moderne interpretatie van jaren 30 chic, bekleed met eucalyptushout, onyx, details in marmer en messing en een zorgvuldig samengesteld meubilair. Deze centrale, grote hal fungeert als receptie, lounge en belangrijkste openbare 'plein' voor het hotel. Het loopt moeiteloos over in een reeks met elkaar verbonden ruimten, waar openbare voorzieningen zijn ondergebracht. Deze omvatten de verleidelijke bar La Réserve Club, de winkel, waar de beste merken worden verkocht, de multifunctionele ruimte La Réserve Signature Room, beschikbaar voor alles van tentoonstellingen tot merkactivaties, La Rigue at la Réserve Restaurant van de met een Michelin-ster bekroonde chef-kok Peter Goossens, een reeks verfijnde zalen voor privé-evenementen, ten slotte de ‘Silver Lake Rooms’, geschikt voor grootschalige evenementen, van conferenties tot gala's.

 

Ruimtelijke verfijning

De fijn afgestemde interieurs van het hotel zijn voorzien van een bijzondere mix van zowel door Sestig op maat gemaakte items en ingekochte stukken van ontwerpers zoals Jean-Michel Frank en Christian Liaigre. Oppervlakken op maat, zoals een serie handgemaakte, sculpturale muurreliëfs die zandformaties aan het strand nabootsen en op maat gemaakte geweven metalen panelen die als ruimteverdelers fungeren, hullen alles in een sfeer van hoge ruimtelijke verfijning.

Deze binnenruimtes worden geëvenaard door buitenterrassen die zich uitstrekken over het landgoed en uitkijken over het Zilvermeer van Knokke en het beroemde 'zwevende' kunstwerk Waving Crabs van de bekende Belgische beeldhouwer Panamarenko. En er komt nog meer, met een ponton om te zonnebaden en een volledig vernieuwd wellness- en spa-gedeelte, eveneens ontworpen door Glenn Sestig Architects.

Zachte glamour en verfijning onderstrepen het nieuwe La Réserve, waar weelderige ruimtes samengaan met superieure service, in een gecultiveerde ervaring die ervoor zorgt dat gasten het hele jaar door kunnen genieten van het stijlvolle leven aan zee in Knokke.

Bron: Glenn Sestig Architects
Deel dit artikel:
Onze partners