Intirio/TrendZ-event 'akoestiek & esthetiek': HCM Vision

Op dinsdag 29 januari, de slotdag van de Intirio- en TrendZ-vakbeurs, organiseert intsite.be een event rond akoestiek en esthetiek. De nieuwe portaalsite van én voor de Belgische interieursector nodigt onder andere drie interieurbedrijven uit die aan de hand van een project het belang van akoestiek en esthetiek benadrukken. Zo zal interieurbureau Belisia uit Bilzen toelichten hoe zij het kantoor van HCM Vision aanpakten, met een focus op de verbetering van de akoestiek.

De uitdaging van Belisia lag in dit project in het akoestisch optimaliseren van een relatief kleine werkplek voor acht personen. Samen met een verbetering van de akoestiek, moest de ruimte ook subtiel aangekleed worden, met de nadruk op warmte, sfeer en huiselijkheid. Op akoestisch vlak werd onder andere gekozen voor plafondschuiven die vrij hangen in de ruimte, een pillowwal die akoestiek en esthetiek mooi combineert en akoestische (glas)gordijnen.

Akoestische visual

De werkplekken worden gescheiden door tussenwanden, met accessoires zoals plantjes. Die huiselijkheid trekt zich ook door in de plantenbakken met kunstgras, die het geheel extra gezellig maken. Eyecatcher in de ruimte is ongetwijfeld de akoestische visual. Hiervoor deed Belisia een beroep op de creativiteit van de werknemers. “Om de print te bepalen, hebben we een wedstrijd uitgeschreven waarin de werknemer met de meest geschikte visual won”, klinkt het.

De akoestische maatregelen die Belisia bij HCM Vision trof, profileren zich op drie niveaus. Horizontaal door middel van de plafondschuiven en vertikaal door het toepassen van de pillowwall, de akoestische (glas)gordijnen, de visual, de tussenwanden en de vilten wandbekleding. Op ruimtelijk niveau zorgen de plantenbakken dan weer voor een akoestische meerwaarde.

Onderdeel van interieur

Door niet te kiezen voor pure akoestische oplossingen maar door het combineren van akoestiek met verschillende andere functies, kon Belisia akoestiek en esthetiek netjes verenigen. Zo werd in het akoestisch verhaal bijvoorbeeld ruim rekening gehouden met presentatie, verlichting en het gebruik van bureauaccessoires (pennenbakje, zie afbeelding onderaan). De akoestische elementen zijn zo geïntegreerd dat ze onderdeel uitmaken van het interieur en niet losstaan en gezien worden als noodzakelijke aanvullingen. Het thuisgevoel van de werknemers is zo opmerkelijk gestegen.

Gerecyclede petflessen

Ook op het vlak van duurzaamheid zette Belisia in dit project haar beste beentje voor. Het interieurbureau werkt uitsluitend met fabrikanten die de nodige duurzaamheidscertificaten kunnen voorleggen. Voorbeelden hiervan zijn de vilten bekleding en de akoestische plafondschuiven, die gemaakt zijn van gerecyclede petflessen.

Gratis registreren voor de Intirio-beurs: klik hier.
Gratis registreren voor het event 'akoestiek & esthetiek': klik hier.

Deel dit artikel:
Onze partners