Invisidoor opent deuren naar projecten in de kantoorsector

In een nieuw bedrijfspand in Loncin - bestaande uit vijf niveaus - zijn de kantoren van het Call Center Ikanbi ondergebracht. Het Call Center huurt het volledige complex voor haar operateurs. Interieurarchitect Charles Schinckus van het bureau MonArchi deed de inrichting van het ganse gebouw. Hij opteerde om in de inkomhal te werken met de ‘Invisidoor DL’ van ARLU.

MonArchi deed de inrichting van het volledige kantoorgebouw met het gelijkvloers en daarboven vier niveaus gaande van een cafetaria, vergaderruimtes, directieplateau, burelen, verschillende koffiecorners tot en met de inrichting van een privé telefoonhoekje. Onder zijn klanten telt het Call Center Ikanbi verschillende grote bedrijven zoals onder meer Proximus, Touring, Base en BMW. Een groot gedeelte van het gebouw is ingenomen door de operateurs van Proximus. De operateur staat centraal in het concept van interieurarchitect Charles Schinckus. Hij hecht veel belang aan het welbevinden van de werknemers op de werkvloer. Ikanbi op zijn beurt hechtte veel belang aan de visibiliteit voor zijn klanten. 

Een uitnodigende Inkom voor Ikanbi's Klanten

Ikanbi koos voor een high-end afwerking gezien de grote bedrijven die zij als klant hebben. De inkom vonden zij heel belangrijk. Het moest hun visitekaartje worden met een uitstraling evenwaardig aan het niveau van hun klanten. Daarom ging MonArchi op zoek naar architecturale details die het project naar een hoger niveau tilden en een meerwaarde vormden. Zo opteerden ze om in de inkomhal te werken met de ‘Invisidoor DL’ van Argenta.

Keuze voor Het ‘Invisidoor’-systeem

In het verleden werd regelmatig samengewerkt met heel wat merken die deursystemen verdelen zowel voor draaideuren als voor schuifdeuren. Deze deursystemen zorgden geregeld voor problemen zoals een ingewikkelde plaatsing of te lichte scharnieren. Maar sinds Argenta hun Invisidoor op de markt brachten en de ontwerpers ook werkelijk het materiaal in hun handen hielden, waren ze meteen overtuigd van de superieure kwaliteit. Het is de eerste keer dat ze een product - dat thuishoort in de high-end residentiële sector – toepassen in een publieke ruimte. Dit project bewijst dat ‘Invisidoor’ een zeer goed alternatief is voor een high-end product zonder dat het een extreem dure oplossing is. De deuren zijn ongeveer een jaar en half in gebruik. Ondanks het veelvuldig gebruik zijn de deuren nog steeds in een onberispelijke staat. Bovendien zijn ze geruisloos en gaan ze discreet en haast onzichtbaar op in hun omgeving.

Troeven

Dankzij het invisidoor-systeem kon MonArchi een strak en sober sober geheel neerzetten op plaatsen in het gebouw waar het voorheen heel druk was. De deurfronten dienen om de verbinding tussen het metselwerk en de houtbewerking van de deur te verbergen. Deuren gaan heel vaak open en dicht. Wanneer een deur dichtslaat kan er door trillingen schade ontstaan. Dat zagen we vaak bij andere merken. Het voordeel is ook dat Argenta zelf haar scharnieren ontwikkelt. Het zijn scharnieren met een bijzondere kwaliteit en van de beste die er zijn op de markt. Het aantal scharnieren per deur is heel belangrijk. In dit project hebben de deuren een hoogte van 2m70. Op die hoogte zijn er maar liefst vier scharnieren voorzien, waar andere merken er bijvoorbeeld 2 of 3 plaatsen. De prijs van een extra scharnier weegt niet op tegen de problemen die ontstaan wanneer er te weinig scharnieren voorzien zijn.

transformatie

Invisidoor vormt een detail in dit verhaal. Aan elk detail in het gebouw ging een grondige studie vooraf om het tot een coherent geheel te maken. De problematiek die gelinkt is aan een kantooromgeving werd hierbij grondig bestudeerd. Het bureau had reeds gewerkt voor de particuliere woning van de CEO. Hij heeft hen nadien uitgenodigd om de inrichting van het kantoorgebouw voor onze rekening te nemen. Zo zijn ze met het bedrijf in contact gekomen.

"Door dit project is ons, eerder residentieel, cliënteel geëvolueerd naar ook grotere werven in de kantoorwereld.”, besluit Charles Schinckus.

Bron: ARLU
Deel dit artikel:
Onze partners