Isolatieproducten van Kingspan Isolation in residentie Baelskaai

In de populaire stad aan zee Oostende is een nieuwe residentie gerealiseerd, residentie Baelskaai. Het project kenmerkt zich door zijn hoogwaardigheid. Voor de isolatie werd gewerkt met de Kooltherm K15 Vliesgevelplaat van Kingspan Isolation.

APPARTEMENT AAN ZEE

Aan de Hendrik Baelskaai te Oostende is een prachtige residentie gerealiseerd. Het imposante, doch verfijnde gebouw is de tweede schakel van een groter geheel dat qua architectuur perfect samengaat met toekomstige gebouwen aan de Baelskaai 25. Het gebouw bestaat uit 70 appartementen, verdeeld over 14 verdiepingen, heeft ruime parkeervoorzieningen en is gericht op het zuiden. De verspringingen maken het niet gebouw alleen indrukwekkend, maar ook tijdloos en elegant.

Het project maakt stedelijk wonen en werken in alle comfort mogelijk en is dan ook een mengeling van wonen, werken, recreatie, horeca en cultuur. Door het in stand houden van bepaalde karakteristieken wordt er verwezen naar de havenarchitectuur. Kopers konden hun appartement bovendien laten afwerken naar eigen wensen. Het resultaat van dit alles is een onderhoudsvriendelijk gebouw met veel aandacht voor de gevelbekleding, die bestaat uit de natuursteen Travertijn. Deze natuursteen is afkomstig uit Tivoli en wordt ook vaak gebruikt bij oudere gebouwen aan de zeedijk van Oostende en Barcelona.

HOOGWAARDIGE RUIMTE

De Baelskaai is een project van Burco Coast, gespecialiseerd in nichemarkten en dit met name in de sectoren kantoren, zorg en wonen. In die laatste sector past de Baelskaai naadloos. Hoogwaardigheid is een sleutelwoord, dat in alle opzichten voor dit project geldt. In een luxe residentie als de Baelskaai was uiteraard ook een hoogwaardige isolatie nodig.

De Kooltherm K15 Vliesgevelplaat van Kingspan Isolation bleek hiervoor de ideale oplossing, omdat het voldoet aan de eisen van het project, zoals bijvoorbeeld de hoge thermische prestaties. De zwarte coating aan de buitenzijde van de isolatieplaat maakt deze geschikt voor geventileerde gevels met open voegen, wat de algemene esthetiek van het project ten goede komt.

MEER RUIMTE EN MEER DAGLICHT

Een gebouw is een duurzame en blijvende investering. De keuze voor de Kooltherm K15 Vliesgevelplaat lag daarom voor de hand. Het doel was om hoge energieprestaties te bereiken en tegelijkertijd de dikte van de muren te beperken. Dit is precies wat de K15 Vliesgevelplaat biedt.

Het zorgt namelijk niet alleen voor hoge thermische prestaties, maar het realiseert tevens een maximaal gebruik van de binnenruimte én meer daglichttoetreding. Daardoor is een aangenaam binnenklimaat gecreëerd. Bovendien gaf het de architect meer vrijheid om mooie en duurzame gevels te realiseren met een fijne detailleringen.

SLANK EN LICHT

De Kooltherm K15 is licht van gewicht en heeft een lage warmtegeleidingscoëfficiënt, wat resulteert in een vermindering van de dikte van het uiteindelijke complex, een vermindering van de lengte en de hoeveelheid bevestigingsmiddelen en accessoires. Dit resulteert in een optimale oplossing voor het gevelsysteem, zowel in technisch als in economisch opzicht.

 

Deel dit artikel:
Onze partners