Jaga’s klimaatoplossingen helpen gebouw aan een betere milieuscore

Jaga is fabrikant van kwalitatieve, energiezuinige oplossingen en pionierde met ecologische Low-H2O warmtewisselaars voor lage watertemperaturen en in dynamische afgiftesystemen voor passieve en actieve koelsystemen. In het verleden heeft het al kunnen bijdragen aan talrijke toonaangevende ecologische BREEAM, LEED of DGNB gecertificeerde gebouwen. In ieder project kunnen Jaga’s innovatieve oplossingen een belangrijke bouwsteen vormen in het streven naar een betere milieuscore.

BREEAM?

De ‘Building Research Establishment Environmental Assessment Method’ is ‘s werelds belangrijkste duurzaamheidskeurmerk om de milieu-impact grote projecten, infrastructuren en gebouwen te beoordelen. Het erkent en weerspiegelt de waarde van beter presterende assets doorheen de hele bouwcyclus, van nieuwbouw tot ingebruikname en renovatie. 

 

25 credits dankzij Jaga’s oplossingen

Net zoals BREEAM de grenzen van het mogelijke verkent wanneer het gaat om het meten en creëren van duurzaamheid bij gebouwen en infrastructuren, streeft Jaga naar duurzame innovatie.

Het belangrijkste aandachtspunt voor het bedrijf is het creëren van betere, efficiëntere, en duurzamere systemen. Uit een in opdracht uitgevoerde analyse, blijkt dat Jaga’s systemen bij tal van BREEAM-onderwerpen aansluiten: energieverbruik, binnenklimaat, materialen op een manier gebruiken die minder afval of vervuiling veroorzaakt. De Jaga kan tot 25 credits bijdragen voor een BREEAM International New Construction-certificaat, wat bovendien de waarde van het gebouw doet stijgen.

Bron: Jaga
Deel dit artikel:
Onze partners