Jaspers-Eyers 4 keer genomineerd voor MIPIM Award

Ze zijn er: de finalisten voor de prestigieuze MIPIM Awards, die traditioneel worden uitgereikt op ’s werelds belangrijkste vastgoedbeurs MIPIM in het Zuid-Franse Cannes (14-17 maart). Per categorie zijn er telkens 4 projecten genomineerd die werden ingezonden vanuit alle hoeken van de wereld.

De MIPIM-beurs voor professioneel vastgoed vindt jaarlijks plaats en is ondertussen de grootste ter wereld. Een jury van professionelen in combinatie met bezoekers van de Mipim-conferentie kiest elk jaar de beste projecten in verschillende categorieën.

Het Limburgs-Brabantse architectenkantoor Jaspers-Eyers staat maar liefst 4 keer op de lijst. Twee ervan zijn Limburgse projecten: de site van Nike in Ham is bij de finalisten voor Beste Industriële en Logistieke Ontwikkeling en het project be-MINE in Beringen maakt kans in de categorie Beste Stedelijke Herbestemming. Aan dit project hebben nog andere Limburgse architectenkantoren meegewerkt, zoals UAU Collectiv en Lens°Ass. De nv met LRM, Democo en Van Roey bouwt alles op be-MINE.

De andere projecten waarmee Jaspers-Eyers (samen met de collega’s) een MIPIM Award kan winnen, zijn de Warsaw Spire (Beste Kantoorgebouw) en Chambon in Brussel, in samenwerking met A2RC architecten, voor Beste Renovatieproject.

 

 

Warsaw Spire: elegant kantorencomplex

De Warsaw Spire, het hoogste gebouw in Polen, is het kernstuk van een stadsontwikkelingsproject dat Jaspers-Eyers heeft ontworpen. Het elegante torencomplex toren uit boven de de rest van de stad. Met een goede BREEAM-score en ontsluiting van een groen binnengebied scoor het project ook op ecologisch vlak erg goed.

 

Chambon: oude Brusselse ASLK-zetel wordt prestigieus stedelijk project

Het ‘Chambon’-complex, de prestigieuze zetel van de vroegere ASLK-bank in het hart van Brussel omvat zo’n 50.000 m² aan woningen, studentenkoten, retail en kantoren en mikt op een gegoed publiek van expats, eurocraten en beleggers. De oppervlakte van het voormalige gebouw is gekrompen van 75.000 m² tot 50.000 m² en wordt gekenmerkt door opengewerkte volumes en een relatieve geometrische eenvoud. De originele U-vorm aan de voorkant van het gebouw, die het beeld van balkons en loges in een operazaal oproept, blijft wel bewaard. Daar, langs de Wolvengracht, wordt de woonfunctie van het gebouw ingevuld. De achterkant, aan de Kreupelenstraat, gaat vooral naar kantoorruimte.

 

Bron: Madeinlimburg.be, eigen berichtgeving

Deel dit artikel:
Onze partners