Karolin Van Loon en Katty Schiebeck presenteren designspiegel Isola

Een samenwerking tussen juwelenontwerpster Karolin Van Loon en de Spaanse architecte en designer Katty Schiebeck resulteerde in Isola. De roze designspiegel met geologisch geïnspireerde vorm reflecteert licht, maar laat het tegelijkertijd door waardoor een dromerige sfeer ontstaat. Voor de productie van de spiegel sloegen Van Loon en Schiebeck de handen in elkaar met vakmensen uit Noord-Spanje.

Voor het ontwerp van de spiegel vonden Katty Schiebeck en haar vriend Ruben inspiratie in de mineralen, gesteenten en natuurlijke kleurschakeringen in de agaatsteenjuwelen van Karolin. Elke suggestie werd telkens met Karolin, die met het idee kwam, besproken en verfijnd. Uiteindelijk vervaardigde het Spaanse designkoppel de voet van Isola uit roze resin, een lichtdoorlatend materiaal dat net zoals de juwelen van Karolin een samenspel van reflecties en kleuren creëert, en het witgekleurde platform uit onyx. De spiegel zelf is van spiegelglas.

Grote inspiratiebron

Karolin Van Loon en Katty Schiebeck leerden elkaar kennen via Somewhere I Would Like To Live, het Instagramaccount van Katty en Ruben. De lichte, elegante en verfijnde ontwerpen van het duo reflecteerden Karolins stijl en vormden een grote inspiratiebron voor haar juweelontwerpen. Die gelijkaardige stijl zette Katty er uiteindelijk toe aan om Karolin te contacteren voor een samenwerking.

Isola (€2.500) is enkel op bestelling verkrijgbaar op de webshop van Karolin Van Loon. De designspiegel is  49 centimeter hoog, heeft een diameter van 25 centimeter en een gewicht van 6 kilogram. Wanneer u bestelt, houdt u best rekening met een productie- en levertermijn van zes weken.

Deel dit artikel:
Onze partners