architectura.be viert zijn tienjarig bestaan. We zijn in die tijd uitgegroeid van een bescheiden portaalsite naar een gekende referentiewebsite. We bereiken gemiddeld meer dan 40.000 unieke bezoekers per maand, met een absoluut record in februari 2019 van 56.000 bezoekers. Dit succes hebben we niet het minst te danken aan onze trouwe lezers. Voor deze tiende verjaardag legden we een aantal van hen dan ook drie vragen voor over architectura.be. We peilden naar onze sterktes maar ook naar wat volgens hen nog beter kan. Alle suggesties zijn alvast genoteerd. Lees hier deel twee met de antwoorden van partnerorganisaties en klanten.
Pieter De Groote (NAV)
Dankzij de nieuwsbrief van architectura.be krijg ik telkens een actueel overzicht van wat er reilt en zeilt in architectenland. Interviews, opgeleverde projecten… zo zijn we weer helemaal mee.
Snelheid en volledigheid: de tentakels van architectura.be zijn talrijk en reiken ver. Daardoor ontsnapt er weinig aan de aandacht van jullie redactie.
Het zou wel nog wat meer over de maatschappelijke thema’s mogen gaan. Ik mis stukken die het debat kunnen aanzwengelen over thema’s zoals klimaatopwarming, het veranderende beroep van architect, de rol van onze beroepsgroep in de bouwshift…
Karl Vinck (Assiver)
Door de nieuwsbrief te lezen krijgen wij op korte tijd overzicht van wat actueel is in het architectenlandschap. Vermits wijzelf geen architect zijn, worden wij niet aangeschreven door de vakliteratuur die architecten up-to-date houdt en dus kijken wij graag mee vanuit uw perspectief. Zo behouden wij voeling met wat leeft en kunnen we – daar waar passend – onze dienstverlening aan ontwerpers aanbieden.
Het sterke punt ligt wat ons betreft in het verlengde van wat ik zonet stelde : op korte tijd overzicht krijgen van wat relevant is, om vervolgens diepgaander op onderzoek te gaan. In de eerste plaats op architectura.be, gezien de artikels to-the-point zijn.
Wijzelf zijn dichtbij de Nederlandse grens gevestigd en staan ontwerpers ‘grensoverschrijdend’ bij om bouwconflicten te voorkomen of op te lossen. Het valt mij wel eens op dat Nederlandse ontwerpers uit de grensstreek goed weten wat de architectuurscene in België te bieden heeft. architectura.be is daar niet vreemd aan. Zou de Belgische architect ook belangstelling kunnen hebben voor architectuurinformatie uit Nederland?
Frank Vanhove (Foamglas)
De architectura.be-nieuwsbrieven lees ik bijna iedere maal door en altijd enkele artikels in detail. Daar de inhoud goed is opgebouwd; daar het een combinatie is van architectuur en innovatie binnen de bouw.
De inhoud is zeer actueel en is echt goed opgebouwd rond de bouw / architectuur.
De inhoud vind ik zeer compleet, vandaar zie ik niet direct tekortkomingen.
Stefan Eerlingen (KUBUS)
Om op de hoogte te blijven van de sector en wat er speelt in de wereld van architecten, en om kennis te nemen van interessante events.
De diversiteit, verscheidenheid en onpartijdigheid van de informatie die gecommuniceerd wordt. En ook de snelheid waarmee architectura.be alles oppikt binnen de sector.
Zowel de nieuwsbrief als de website lijken ons voldoende compleet.