Met de nieuwe formule ECOfin 2.0 van Knauf krijgen professionals een duurzaam gipspleister in handen dat nog meer troeven kan uitspelen. Zo leent de extreem gladde afwerking zich tot een feilloze bepleistering van binnenmuren en plafonds én een inspirerende wereld van toepassingen. Want dankzij de fijne gipskorrel en romige samenstelling van ECOfin 2.0 kunnen stukadoors vele verwachtingen inlossen in de laatste fase van elk bouwproject.
Knauf ECOfin 2.0 kreeg een aangepaste samenstelling voor een nog professioneler resultaat: een verhoogde hechting en extreem gladde afwerking, ultrawit. Bovenop het feilloos resultaat zonder het minste schoonheidsfoutje, laat het gipspleister zich gelijkmatig verdelen en soepel verwerken – manueel of machinaal, in functie van de grootte van de werf.
Het volstaat om de gipspleistermachine in te stellen op de juiste consistentie en de stukadoor kan aan de slag. Daarbij vertoont het gips, op regelmatige wijze aangespoten, een groot standvermogen. Ideaal om elke ondergrond, effen of niet, gelijkmatig te bepleisteren en daarna de volgende werkfases vlot verder te zetten.
De duurzame productie begint bij de reststoffen REA-gips en fosforgips als grondstoffen. De productiesite in Engis, bij Luik, ligt op enkele honderden meters van de gipsleverancier, aan de overkant van de Maas, waardoor de grondstoffen per mechanische loopband over de Maas kunnen worden aangevoerd. De productie zelf gebeurt in energie-efficiënte ovens op een relatief lage temperatuur, zonder enig gebruik van water. Tot slot reduceert Knauf de CO2-emissie nog verder door gebruik te maken van een geïntegreerd bevoorradingsysteem op lokaal niveau én een lokale afzetmarkt.
Met het IBR-certificaat, uitgereikt door het Institut für Baubiologie in Rosenheim, beschikt ECOfin 2.0 meteen ook over een toekomstgericht keurmerk dat de mens- en milieuvriendelijke kwaliteit van het gipspleister aantoont.