Kom meer te weten over onze grootstedelijke uitdagingen tijdens het Stedelijk Transformatie Platform

Op dinsdag 6 juni vindt in Mechelen de 5e editie plaats van het Stedelijk Transformatie Platform, een jaarlijks event dat zich richt op de grote verstedelijkingsopgave in Vlaanderen. De toenemende verstedelijking, de veranderende mobiliteit en de steeds grotere invloed van digitalisering vragen om een nieuwe aanpak op het vlak van (duurzame) gebiedsontwikkeling. Voor welke uitdagingen komen we te staan bij de transformatie en vernieuwing van de stads- en dorpskernen?

Tijdens het Stedelijk Transformatie Platform geven experts hun visie op de stad van de toekomst en lichten ze toe hoe je in hun ogen kan evolueren naar toekomstbestendige, energie-neutrale, inclusieve en leefbare steden. Sprekers op deze editie zijn Pascal Smet, Staatssecretaris Stedenbouw en Erfgoed van Brussels Hoofdstedelijk Gewest,  Soetkin Hoessen, Brussels parlementslid en senator, Koen de Schutter, CEO a.i. Water-link, Tom Wierts, Associate OKRA landschapsarchitecten, Jan Goossens, CEO Aquafin, Chantal van Ham, Sr. biodiversity and natural capital expert bij Arcadis en Greet Geypen, Schepen stadsontwikkeling, RO & wonen van Stad Mechelen. Jorn Verbeeck, expert global innovation and cities en sr. manager sustainability & ESG bij KPMG Belgium, zal de gesprekken modereren.

Enkele belangrijke vragen die in Mechelen op de agenda staan:

  • Hoe maken we de stad klimaatrobuust?
  • Kan de stad nog groeien met de huidige stikstofproblematiek?
  • Hoe blijft de stad bereikbaar als er meer autoluwe wijken komen?
  • Hoe realistisch is de 15-min stad?
  • En is dit hetzelfde voor grote en kleinere steden?
  • Met de bouwshift, hoe aantrekkelijk zijn vastgoedinvesteringen in de stad?

Het volledige programma van het Stedelijk Transformatie Platform vind je op StedelijkPlatform.be. Inschrijven voor het seminarie doe je hier.

Deel dit artikel:
Onze partners