Kömmerling lanceert nieuwe recyclinginstallatie

De profine Group, bekend van het merk Kömmerling, heeft recentelijk een geavanceerde recyclinginstallatie in gebruik genomen op hun locatie in Pirmasens (Duitsland). Deze installatie, die operationeel is sinds januari 2024, markeert een significante stap voorwaarts in de duurzaamheidsstrategie van het bedrijf. Met een indrukwekkende capaciteit van 15.000 ton per jaar, versterkt deze faciliteit de commitment van Kömmerling aan efficiëntie en circulaire economie.

Deze nieuwe faciliteit is ontworpen om kunststofmaterialen van oude ramen te recyclen, waardoor Kömmerling zijn recyclingcapaciteiten aanzienlijk kan uitbreiden. De verwerkte materialen ondergaan een grondig reinigings- en filterproces om hoogwaardig granulaat te produceren, dat vervolgens wordt gebruikt voor de vervaardiging van nieuwe raamprofielen. Dit proces ondersteunt niet alleen de circulaire economie maar verbetert ook de kwaliteit en duurzaamheid van de eindproducten.

Strategische investeringen in materiaalefficiëntie

Met de integratie van deze recyclinginstallatie versterkt Kömmerling zijn positie als marktleider op het gebied van duurzame productiepraktijken. Deze investering benadrukt het vermogen van het bedrijf om innovatieve oplossingen te implementeren die bijdragen aan een duurzamere toekomst. Daarnaast biedt de nieuwe installatie Kömmerling de flexibiliteit om gerecycled materiaal efficiënter te gebruiken en versterkt het de duurzaamheidsdoelstellingen van het bedrijf op zowel lokale als internationale schaal.

Duurzame logistieke transformatie

Parallel aan de lancering van de recyclinginstallatie heeft Kömmerling zijn logistiek geoptimaliseerd door over te schakelen van diesel- naar elektrische zijladers, wat een jaarlijkse CO2-besparing van meer dan 700 ton oplevert. Deze verandering toont Kömmerling's toewijding aan het verminderen van zijn ecologische voetafdruk en het bevorderen van schone, efficiënte werkprocessen.

Vooruitgang in circulaire economie

Kömmerling blijft zich inzetten voor het gebruik van hernieuwbare energiebronnen en het verhogen van het gebruik van gerecycleerd materiaal in zijn producten. De 'Kömmerling ReFrame' profielserie, volledig gemaakt van gerecycled PVC-U, is slechts een voorbeeld van hoe het bedrijf innoveert om zijn impact op het milieu te minimaliseren. Deze aanpak bevestigt de visie van Dr. Peter Mrosik, CEO van profine, op de cruciale rol van duurzaamheid in de toekomstige groei van het bedrijf.

Bron: Kömmerling
Deel dit artikel:
Onze partners