Kömmerling PVC-ramen voor grootschalige bouwprojecten

Wie bouwt of renoveert, staat voor een belangrijke materiaalkeuze voor ramen en deuren. Hoewel aluminium profielen de afgelopen decennia populair waren, zien we een opmars van PVC. Terecht ook, want PVC-ramen verliezen minder snel warmte en hebben een betere warmtedoorgangscoëfficient (U-waarde) dan aluminium. PVC biedt uitstekende isolatie, cruciaal voor een energie-neutraal bestaan in een onstabiele energiemarkt. Een Kömmerling PVC-raam heeft een levensduur van gemiddeld 50 jaar en kan minstens acht keer gerecycled worden. En dat alles voor een scherpere prijs dan aluminium. Hoe lang blijft aluminium standhouden?

Van granulaat tot hoogwaardig buitenschrijnwerk

De Kömmerling raamprofielen die in België beschikbaar zijn, zijn van Duitse makelij. Ze bestaan grotendeels uit gerecycled PVC-materiaal, afkomstig van productieresten en oude ramen. Deze worden verwerkt tot PVC-granulaat, dat dient als grondstof voor nieuwe raam- en deurprofielen. Belgische schrijnwerkers verwerken deze profielen tot op maat gemaakte, duurzame ramen en deuren, resulterend in buitenschrijnwerk van de hoogste kwaliteit.

Vakmanschap bij sofiplas

Sofiplas, een toonaangevend fabrikant, werkt sinds 2018 exclusief met Kömmerling profielen voor al hun PVC-oplossingen. Van maatwerk voor particuliere projecten tot grote appartementsgebouwen, hun enorme productiecapaciteit komt voort uit investeringen in de beste materialen, een perfecte afwerking, nauwkeurige plaatsing en een sterke dienst-na-verkoop.

"Onlangs plaatsten we in een project in Luik 650 elementen.", zegt Angelo C. projectleider bij Sofiplas. "In onze sector kiest men vaak voor aluminium, maar Kömmerling profielen voldoen aan de strengere EPB-eisen (EnergiePrestatie en Binnenklimaat) en bieden ongeëvenaarde isolatiewaarden. Dit maakt een groot verschil in grote projecten. Daarnaast sluit het gebruik van gerecycled materiaal aan bij onze visie op duurzaam bouwen. Bovendien bespaart de eindklant geld zonder in te boeten op uitstraling, levensduur en prestaties."

Extra voordelen van PVC-profielen

Naast hun uitstekende energie-efficiëntie, houden de Kömmerling PVC-profielen ook geluid goed tegen. Dit is ideaal voor bewoners van appartementen in stedelijke gebieden.

Advies voor bouw- en verbouwplannen

Heb je bouw- of renovatieplannen en hecht je veel belang aan woon- en slaapcomfort? De specialisten van Kömmerling helpen bij het creëren van een moderne en aangename leefomgeving voor het hele gezin.

Bron: Kömmerling
Deel dit artikel:
Onze partners