Kubistische vormen met een Mexicaanse toets

Modulair, kubistisch, uitgepuurd: de nieuwe interieurlijn van SCAPA HOME kiest voor minimale ontwerpen met een maximaal effect. Het cleane lijnenspel van de meubels contrasteert prachtig met de aankleding van kussens en plaids.

Het najaar van SCAPA HOME start met een primeur. Het Belgische interieurmerk pakt voor het eerst uit met een modulair salontafeltje, waarvan de afmetingen zijn afgestemd op de ‘Nomade’-sofa. Met zijn brede, haast kubistische armleuningen past de ‘Nomade’ volgens SCAPA HOME in deze modulaire filosofie. Het kubistische lijnenspel wordt doorgetrokken naar de bovenverdieping. De vormgeving van het nieuwste bed van SCAPA HOME loopt parallel met de Nomade: volgens zuivere strepen met niet te veel details.

Simpliciteit

Ook de nieuwe minimalistische stoelen zijn opgetrokken uit rechte lijnen en vierkante vormen. Die sobere vormgeving wordt doorgetrokken in het hele huis. De keukentafel in zwart eikenhout heeft de vorm van een bistrotafel, maar de centrale poot maakt het geheel veel uitgepuurder. Ook het metalen bureau heeft weinig lades en slechts twee legborden om aan te werken.

Contrasterende stoffen

Naast meubilair omvat de nieuwe reeks ook een aantal gestoffeerde spullen om een leeg canvas aan te kleden. Denk daarbij kussens en linnengoed. Alle texturen zijn zo gekozen dat ze in contrast staan met het zuivere metaal van de meubelstukken. Blauw speelt de hoofdrol in deze collectie. Heel wat donkere blauwe tinten komen dit najaar terug in de kussens, dekbedden en plaids. Andere tinten die met blauw blenden, keren ook terug. Het gaat onder meer om orange clay, amber bold en kombu green. Verder vormen de bloemenprints in combinatie met de strepen een soort eerbetoon aan kunstenares Frida Kahlo. In totaal is er keuze uit 78 stoffen en kleuren.

Ecologische materialen

Voor wie zijn steentje wil bijdragen voor het milieu, zijn er ook 4 ecologische stoffen. Die zijn gemaakt van textielvezels die worden gerecycleerd uit oude kledij. Aangezien de ecologische stoffen de kleur van het oorspronkelijke textiel behouden, zien ze er nooit exact hetzelfde uit.

Tot slot zijn het de accessoires die een interieur maken of kraken. SCAPA HOME koos ervoor om verschillende objecten te maken. Zo omvat de reeks ‘Titus’-vazen, waarvan de voet schuin afloopt en dat zorgt voor een optische illusie. Dat is ook het geval bij de nieuwe ‘Consoletafel’. Het wigvormige onderstel wisselt af tussen rechte en schuine poten.

Deel dit artikel:
Onze partners