Lampenkappen gemaakt van bier en koffie

High Society heeft lampenkappen gebrouwen van bier en koffie. De Italiaanse designstudio werkte hiervoor samen met lokale bierbrouwers en koffiefabrikant Hausbrandt om afvalresten van tijdens de productieprocessen te verkrijgen. Zo hoopt High Society aan te tonen dat er alternatieven zijn voor de kunststoffen die momenteel de markt overspoelen.

High Society geeft een nieuw leven aan de afvalresten die ontstaan tijdens het brouwen van bier en het maken van koffie. De ontwerpstudio kwam namelijk op het idee om lampen te creëren met de stoffen. High Society ging daarvoor in zee met koffieproducent Hausbrandt en enkele Italiaanse bierbrouwerijen uit de buurt. Concreet bestaat de Sensilia-collectie uit buisvormige lampenkappen. Hierin zijn onder meer schillen van koffiebonen en restjes van gerst en hop verwerkt. Bovendien maken de onregelmatige vormen elk stuk uniek.

Biologisch afbreekbaar

High Society hoopt met deze collectie een antwoord te bieden op verspilling. De studio beschouwt afval dan ook steevast als een bron om nieuwe grondstoffen te verkrijgen. High Society streeft er dan ook naar om duurzame objecten te creëren. Zo zijn de designstukken volledig biologisch afbreekbaar en composteerbaar. Dat is ook het geval voor de Sensilia-collectie.

Deel dit artikel:
Onze partners