Lancering van de Maluma™- Hanglamp van Fumie Shibata voor Fritz Hansen

De lancering van de gloednieuwe Maluma™-hanglamp, een ontwerp van Fumie Shibata, in samenwerking met Fritz Hansen, is een feit. Maluma™ – een design-benaming voor rond en zacht – bestaat uit gekleurd met de mond geblazen glas en een bijhorende hanger. De Maluma™, een prachtige combinatie van vloeiende lijnen en matglas, creëert een moderne toets in elke omgeving.

De hanglamp is beschikbaar in de kleuren Delicate Rose, Deep Plum en Earthy Moss voor een zachte kleurtoets in iedere kamer. Of je de lamp laat branden of liever dooft, je geniet steeds van een zacht omgevingslicht en een functioneel downlight dankzij de open onderkant.

Zacht licht

“Ik zal nooit vergeten hoe mooi de zachte verlichting uit de huizen scheen tijdens mijn eerste bezoek aan Scandinavië vele jaren geleden. Ik heb veel bijgeleerd van de nauwgezette productieprocessen van Fritz Hansen en ik ben dan ook zeer blij om een nieuwe hanglamp te kunnen lanceren in samenwerking met een iconisch Scandinavisch ontwerpbureau”, verklaart Shibata. “Ik hoop dat het zachte licht van Maluma™ het leven van vele mensen zal opfleuren.”

Het slimme ontwerp van de hanger van Fritz Hansen is een unieke oplossing voor de problematiek om mondgeblazen glas recht te hangen en zo het natuurlijke gewicht van de hanglamp in evenwicht te brengen. “De Maluma™-hanglamp is een hedendaagse en speelse vorm van design, met een combinatie van de knowhow van Fritz Hansen en de unieke esthetiek van Fumie Shibata\", verklaart Christian Andresen, Head of Design bij Fritz Hansen.

Over de ontwerper

Fumie Shibata richtte haar studio, Design Studio S, op in 1994 en werkt sindsdien in een groot aantal markten die focussen op industrieel design. Haar ontwerpen uiten een bepaalde vorm van ingetogen sereniteit, waarbij vorm en functie perfect worden gecombineerd zodat ze vlekkeloos passen in het alledaagse leven. Dit is haar eerste samenwerking met Fritz Hansen waarbij kleur en veelzijdigheid worden gecombineerd.

Deel dit artikel:
Onze partners