'Last mile hub' met exclusieve kopercoating

Ghent Gateway is een groot logistiek complex voor warehousing. Het is strategisch gelegen in Zwijnaarde kort bij de op- en afritten van de E40, R4 en E17 en dicht bij het stadscentrum van Gent. Hier heeft Heylen Warehouses een groot pand ontwikkeld, dat nu gebruikt wordt door McKesson. Het speciale unieke ontwerp is van architectenbureau Wastiau & Co.

Het masterplan voor de site Gent is gebaseerd op een ‘last mile hub’-concept voor distributie in de stedelijke kern. In fase 1 is een magazijn opgetrokken dat volledig geautomatiseerd en geklimatiseerd is volgens de specifieke farmaceutische eisen van de huurder McKesson, een toonaangevend zorgbedrijf op het gebied van farmaceutische distributie.

panoramisch uitzicht

De kantoren bevinden zich boven de laadperrons. Een massieve glazen gevel die noordwaarts is georiënteerd creëert een panoramisch uitzicht over de dokken en het kanaal. De stalen gevel is afgewerkt met een exclusieve kopercoating (Colorcoat Prisma in de kleur Seren Copper) , waardoor een uniek karakter in het stadslandschap ontstaat.

Voor dit project heeft De Keyser Construct uit Rijkevorsel een dubbelwandige bardage met binnendozen, isolatie en unieke esthetische gevelprofielplaten in de Seren Copper kleur van SAB-profiel gemonteerd.  

Deel dit artikel:
Met medewerking van
Onze partners