Laureaten Prijs Jef Van Ranst 2023

Op 28 november vond de Prijsuitreiking 'Prijs Jef Van Ranst' 2023 plaats tijdens de Expo Jef Van Ranst in Kunstcentrum De Singel. De laureaten van 2023 zijn Master Aleksandar Pilyov en Bachelor Robin Vermeulen, beiden van de KU Leuven – Faculteit Architectuur. Jules Keuens van de UHasselt – Faculteit ARK kreeg een eervolle vermelding.

Jaarlijks zoekt de Stichting Jef Van Ranst naar ontwerptekeningen die een proces, een idee of ruimtelijk voorstel visueel uitdagen, bevragen of uitdrukken. De gelijknamige Prijs Jef Van Ranst is exclusief voor studenten van alle Vlaamse architectuuronderwijsinstellingen. De Prijs wordt uitgereikt aan één bachelor- en één masterstudent van een van de deelnemende instellingen. Elke instelling dient voor de selectie werken in van twee Bachelor- en twee Masterstudenten.

"Net als Jef Van Ranst is het Vlaams Architectuurinstituut overtuigd van de kracht van tekenen."
- Sofie De Caigny, directeur VAi -

 

Laureaten

De studenten van de Vlaamse architectuurfaculteiten hebben elk op hun eigen manier de jury geïnspireerd. Een rijke verzameling van snelle schetsen, afgewisseld met uitgewerkte tekeningen en een bijzondere variëteit aan technieken gaf vorm aan ideeën en concepten. Uit de vele ontwerpbundels van alle faculteiten heeft de jury met een meerderheid aan stemmen beslist dat de Prijs Jef Van Ranst, editie 2023, wordt uitgereikt aan:

  • Aleksandar Pilyov , Master in de architectuur KU Leuven - Faculteit Architectuur
  • Robin Vermeulen, Bachelor in de architectuur KU Leuven - Faculteit Architectuur

met daarbovenop een eervolle vermelding voor:

  • Jules Keuens, master UHasselt - Faculteit ARK

 

Keynote

Op de prijsuitreiking gaf Dr. Helen Thomas, juryvoorzitter Prijs Jef Van Ranst 2023, een keynote en ging ze in gesprek met Dirk Somers (Bovenbouw Architecten), Jean-Pierre Van Liefferinge (SVR-ARCHITECTS), Riet Eeckhout (Drawing Researcher KU Leuven), designer Ruben Castro en jonge architecten.

Bron: Stichting Jef Van Ranst
Deel dit artikel:
Onze partners