Le Thème: ontsnappen in een tijdloos universum

Om de twee jaar verandert Le Thème, het beroemde Luikse restaurant in het centrum van Luik, van thema! Het restaurant kiest elke keer voor een nieuw decor en een nieuwe sfeer, iets om bezoekers te verrassen op zoek naar een romantische en unieke vakantie. Deze keer, en voor het eerst, wendden Michel Bebelman en zijn team zich tot Twodesigners, een creatief interieurontwerpbureau, om van het restaurant een echte tijdloze plek te maken.

Zodra het ideale thema voor de komende twee jaar duidelijk was, gooide het Luikse bureau zijn hart en ziel in de strijd om Le Thème en zijn bezoekers een sfeer en ervaring te bieden die even uniek als uitzonderlijk is. Het thema in kwestie? Het vergeten laboratorium van Moon Dreamers. Vijftig jaar geleden liepen Neil Armstrong en Buzz Aldrin op de Maan. Het restaurant in Luik en Twodesigners vieren zo de verjaardag van dit belangrijke evenement uit de 20e eeuw.

De ontwerpers wilden een poëtische en dromerige kant geven aan de indeling van het restaurant. Het was belangrijk dat het ​​interieur de waarden en verlangens van de restauranthouder en eigenaar van het pand, Michel Bebelman, weerspiegelde. Twodesigners heeft er daarom een ​​warme en volledig meeslepende opstelling van gemaakt in een astraal en mysterieus universum. \"Le Thème binnenkomen is als de tijd stoppen en in een sterrenhemel duiken\", klinkt het.

Uniek en tijdloos

Het Twodesigners-team startte vanuit het niets, dacht opnieuw na en overwoog verschillende mogelijkheden, totdat ze de perfecte combinatie vonden. Het team heeft zelf de oude set ontmanteld en vervolgens Le Thème opnieuw ontworpen tot de plek van vandaag . Het idee van de interieurarchitect was om twee verschillende tijdelijke ruimtes te creëren. De entree is zo ontworpen en gemaakt dat de bezoeker zich voor een 'verlaten schuur'-gevel bevindt. Waarom? Om de nieuwsgierigheid aan te wakkeren.

Deel dit artikel:
Onze partners