Lensvelt presenteert All New

Lensvelt presenteerde samen met Modular Lighting Instruments de installatie ‘All New’ tijdens de Milan Design Week. Het bestaat uit de sofa New Balance van Fabio Novembre, stoel Felix van i29, de uitbreiding van Richard Huttens This-serie met This Barstool, een klassieker: de Military Chair van Gerrit Rietveld, en tot slot een nieuwe kapstok van Stefaan Jamaer.

All New is een knipoog naar vorig jaar toen Lensvelt in Milaan Nothing New lanceerde als duurzaam statement tegen alle overdaad aan design. Dit jaar is juist veel nieuw. Zo laat Lensvelt voor iedereen bereikbare, betaalbare en toepasbare meubels zien, die vaak een twist hebben.

Teamplayer

Nieuw is sofa New Balance. Het modulaire sofa system van de Italiaanse ontwerper Fabio Novembre is een metafoor voor de onzekere tijden waarin we leven en waarin ook de sofa letterlijk naar een balans zoekt. Gekantelde elementen in verschillende vormen en kleuren lijken op rotsblokken die worden onderbroken door kleine tafels als rustpunten.

Daarnaast bevat ‘All New’ de stapelbare en schakelbare stoel Felix. Die ontleent zijn naam aan Felix Meritis, Europa's oudste culturele gebouw in Amsterdam, waarvoor de stoel werd ontworpen. Felix is geen ego maar een teamspeler: in een groepsopstelling vormen de ruggen in twee verschillende kleuren één esthetisch geheel; de grens tussen 'individu' en 'groep' verschuift letterlijk en figuurlijk.

De bestseller van Lensvelt is This Chair van een van Nederlandse ontwerper Richard Hutten. De speelse, lichte en stapelbare stoel was oorspronkelijk gemaakt van een revolutionair 3D-fineer en is nu verkrijgbaar in plastic en een gestoffeerde versie. Nieuw in de This-familie is de barkruk met een lage of hoge rug.

Debuut Stefaan Jamaer

De Belgische architect en industrieel ontwerper Stefaan Jamaer maakt zijn debuut met een kapstok die verwijst naar Thonets klassieke houten gebogen kapstok. SJH is gemaakt van drie aluminium buizen die zijn gebogen tot een speels object: een boom om je jas aan te hangen.

Lensvelt is de exclusieve producent van de Military-serie van de Nederlandse architect en meubelontwerper Gerrit Rietveld (1888-1964). De Military Chair uit 1923 maakt gebruik van bouten en moeren om houten delen te verbinden in plaats van traditionele houten deuvels. De stoel is robuust en bestaat uit dwarsbalken en contrasterende kleuren.

Deel dit artikel:
Onze partners