Droog land bestaat niet. Water is overal aanwezig. Het zit in de zeeën, wolken, regens, dauw, lucht, bodems, planten, dieren. Het werk van Dilip da Cunha, architect-planoloog uit Philadelphia en Bangalore, richt zich op het samenleven met water en tussen water en land; op hoe water wordt begrepen en gebruikt op manieren die vandaag leiden tot situaties van overvloed en schaarste. Hij waagt zich aan nieuwe denksporen en zoekt uit hoe de toenemende aanwezigheid van water in de toekomst de basis kan leggen voor nieuwe vormen van duurzaam ontwerp.
Dilip da Cunha is adjunct-professor aan de Columbia University. In 2017 startte hij samen met Anuradha Mathur een ontwerpplatform met de naam Ocean of Wetness, gericht op de verbeelding van wonen te midden van water in plaats van op een land-wateroppervlak. In 2017 kregen ze een Pew Fellowship Grant en in 2021 de Mercedes T. Bass Landscape Architects in Residence Fellowship aan de American Academy in Rome. In 2020 ontving da Cunha een Guggenheim Fellowship voor Ocean of Rain, een boek en tentoonstelling die binnenkort zullen verschijnen.
Da Cunha is samen met Anuradha Mathur auteur van: 'Mississippi Floods: Designing a Shifting Landscape' (2001); 'Deccan Traverses: The Making of Bangalore's Terrain' (2006); 'Soak: Mumbai in een estuarium' (2009); en 'Design in the Terrain of Water' (2014). In 2019 verscheen zijn boek 'The Invention of Rivers: Alexander's Eye and Ganga's Descent', gepubliceerd door University of Pennsylvania Press.
De lezing van Dilip da Cunha gaat door op 2 mei om 20uur in STUK in Leuven. Meer info en tickets vind je via de websites van Stad en Architectuur en STUK.