LEZING. ectv architecten: diversiteit in het gedeelde wonen (C-Mine, 19/10)

Op donderdag 19 oktober geven Els Claessens en Tania Vandenbussche van ectv architecten op uitnodiging van Architectuurwijzer een lezing in C-mine, Genk. De opdrachtenportefeuille van het ontwerpbureau kenmerkt zich door een rijkheid en diversiteit aan projecten, met onder meer woonprojecten met verschillende graden van gedeeld leven.

Recent zijn ectv architecten door de gemeente Knokke-Heist aangesteld als ontwerper van een coöperatief woonproject, maar ze bouwen ook projecten voor een bewonersgroep, sociale huisvestingsmaatschappij, wooncoöperatie en voor projectontwikkelaars (zoals woonproject Minerve in Edegem). In afstemming met de opdrachtgever zijn de projecten divers in typologie, schaal en collectiviteit, maar ze getuigen allemaal van een hoge woonkwaliteit.

Bijzondere aandacht besteden ectv architecten steevast aan ‘de juiste afstand’ tussen de woningen onderling en met de collectieve delen in elk project, waarbij ze bijvoorbeeld de porch inzetten als informele drempel tussen het collectieve en het private.

 

Praktisch

De lezing “Diversiteit in het gedeelde wonen” door ectv architecten  gaat door op donderdag 19 oktober 2023 om 20u15 in de kleine zaal van C-mine Genk. Tickets zijn te koop via C-mine.

Deel dit artikel:
Onze partners